Banner 980x90

Ventspils sporta skola: Jaunas federācijas izveide bremzētu sekmīgu šorttreka attīstību

Ventspils, 29.marts, LETA. Jaunas šorttreka federācijas izveide nav nepieciešama, jo esošā Latvijas Slidošanas asociācija (LSA) darbojas sekmīgi, paziņojumā masu medijiem savu viedokli pauž Ventspils sporta skola "Spars", uzsverot, ka jaunas federācijas izveide bremzētu sekmīgu šorttreka attīstību.

Latvijā šorttreks ir attīstīts divās pilsētās - Ventspils sporta skolā "Spars" un Jelgavas Ledus sporta skolā. Kopumā Latvijā ar šorttreku trīs treneru vadībā nodarbojas ap 100 sportistiem.

Sporta skola "Spars" kā LSA dalībniece uzskata, ka jaunas šorttreka federācijas izveidošana nav nepieciešama, jo "esošā asociācija darbojas sekmīgi, ir nodrošinājusi šorttreka attīstību, kā arī ir Latvijas Sporta federāciju padomes atzīto federāciju sarakstā".

Jaunas federācijas izveidošana prasītu arī papildu finansējumu, un tas nenodrošinātu labākus apstākļus sportistiem, bažas pauž sporta skola "Spars", norādot, ka šorttreks var turpināt darboties LSA vadībā, bet atbalstāma ir ideja par šorttreka komisijas izveidi pie LSA.

Lai uzlabotu LSA darbu, tāpat kā citu sporta veidu federācijām, asociācijai ir jāapstiprina Latvijas šorttreka izlases direktors, kurš koordinētu Latvijas izlases darbu, kā arī jāpiesaista zinošs augstas kvalifikācijas Latvijas šorttreka izlases galvenais treneris, kura vadībā varētu notikt koptreniņi, norāda sporta skola "Spars". Atrisinot trenera problēmu un uzlabojot savstarpējās attiecības, Latvijas izlases sportisti varētu arī sekmīgāk gatavoties 2022.gada Pekinas Ziemas Olimpiskajās spēlēm.

"Ietekmes sfēras dalīšana neveicinās šorttreka attīstību, tādēļ jānovērtē esošo treneru ieguldītais darbs un nav pieļaujama konfliktu izšķiroša ietekme uz sportistu karjeru un augstākiem valsts sportiskajiem mērķiem," teikts sporta skolas "Spars" paziņojumā.

Kā ziņots, Latvijas Slidošanas asociācija (LSA) otrdien savā valdes sēdē nav izraudzījusies Latvijas šorttreka izlases direktoru, jo šorttrekā sabiedrībā nobriedusi ideja atdalīties no LSA un veidot pašiem savu federāciju, aģentūrai LETA otrdien sacīja LSA valdes loceklis Modris Liepiņš.

Pirmdien tika ziņots, ka LSA valde plāno iecelt Latvijas šorttreka izlases direktoru, tomēr tas nav noticis.

Šottreka sabiedrību satricinājis konflikts, jo viens no vadošajiem šī sporta veida Latvijas pārstāvjiem Roberto Puķītis bija gatavs mainīt valsts piederību. Tiesa, pēc sarunām ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK), LSA un Latvijas Sporta federāciju padomi (LSFP), viņš savas domas ir mainījis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)