Banner 980x90

Ventspils strūklaka "Fregate "Valzivs" ieguvusi zelta godalgu starptautiskā arhitektūras konkursā

Ventspils, 21.apr., LETA. Pērn atklātā Ventspils strūklaka "Fregate "Valzivs" ieguvusi zelta godalgu starptautiskā arhitektūras konkursā "A'Design Award" Itālijā. Kā informēja Ventspils pilsētas domē, tik augstu novērtējumu pasaules līmenī kāds no Ventspils arhitektūras objektiem ieguvis pirmo reizi.

Ventspils strūklaka galveno balvu saņēmusi konkursa nominācijā "Ainava un dārzu dizains".

Strūklaka "Fregate "Valzivs" ieguvusi arī augstu novērtējumu vairākos Latvijas mēroga konkursos" - Latvijas Būvniecības 2016.gada skatē tā saņēmusi tehnoloģiju un dizaina inovāciju speciālbalvu, skatē "Gada labākā būve Latvijā 2016" pirmo vietu nominācijā "Ainava" un Latvijas Dizaineru savienības konkursā gada balvu kategorijā "Vides dizains" un gada balvu kategorijas "Vides dizains" apakškategorijā "Vides labiekārtojuma objekti".

Pērn Ventspils Lielajā laukumā atklāto strūklaku "Fregae "Valzivs" kopā veido stilizēta burinieka elementi - 20 masti, kas uzstādīti dažādos slīpuma leņķos, astoņas trosēs iekārtas rājas un viens karoga masts. Visi masti aprīkoti ar apgaismojuma efektu, pieci masti un trīs rājas - ar ūdens efektu, bet septiņi masti un piecas rājas - ar miglas efektu. Strūklakas autors ir vācu arhitekts Deivids Kuks, kurš iedvesmojies no vēsturiskiem notikumiem un strūklakai piešķīris simbolisku vēsturisko vērtību, tās kompozīcijā kā prototipus izmantojot hercoga Jēkaba burinieka "Valzivs" mastus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)