Banner 980x90

Vešņakovs: Latvija melo par situāciju Ukrainā

Foto: AFP/ LETA
Foto: AFP/ LETA
Latvija melo par situāciju Ukrainā, intervijā "Neatkarīgajai" paziņojis Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Viņš skaidro, ka pašlaik pastāv plāns, saskaņā ar kuru tikt laukā no situācijas, kas izveidojusies Ukrainā. Tās ir Minskas vienošanās, kuras atzinusi Eiropas Savienība un ANO Drošības padome. Kā norāda vēstnieks, Krievija bija šī plāna iniciatore un to konsekventi aizstāvēja, tostarp arī ANO Drošības padomē.

"Taču patlaban šis process nekustas. Kāpēc? Saņemam pārmetumus, ka vainīgi esam mēs. Un, ja jau mēs nepildām Minskas vienošanās, tad jāpagarina sankcijas. Tā izsakās arī jūsu valsts - Latvija. Taču tie atkal ir meli," teica vēstnieks.

Viņš uzskata, ka taisnība ir Francijas Senāta priekšsēdētājam Žerāram Laršē, kurš esot teicis: "Varas krīze Ukrainā ir kļuvusi par šķērsli Minskas vienošanos politiskās daļas realizācijai."

Intervijā vēstnieks norāda, ka viņa uzdevums ir kliedēt mītus par draudiem, kuri it kā nākot no Krievijas. Kā piemērus viņš minēja apsūdzības saistībā ar agresiju Dienvidosetijā. Taču, viņaprāt, agresiju pret paša tautu Dienvidosetijā sāka toreizējā Gruzijas prezidenta Mihaila Saakašvili režīms.

Krievija saņemot apvainojumus par Krimas okupāciju. Taču, viņaprāt, Krimā mītošie cilvēki atbilstoši ANO statūtiem izmantoja savas tiesības uz pašnoteikšanos un pauda gribu, kā un ar ko tie šajos apstākļos grib dzīvot tālāk. Krievija uz šīs teritorijas lūgumu pievienoties Krievijai atbildēja jā.

Vešņakovs minēja arī notiekošo Sīrijā, kurā Krievijas karaspēks uzturoties saskaņā ar likumīgās valdības uzaicinājumu.

"Mans uzdevums, mūsu diplomātijas uzdevums ir saukt lietas īstajos vārdos un vēstīt patiesību par to, kas notiek," teica vēstnieks.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)