Banner 980x90

Videi draudzīgākie uzņēmumi Ventspilī 2015.gadā – "Ventspils siltums" un "Ventspils Reiss"

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Sestdien, 4.jūlijā, atzīmējot Pasaules vides dienu, Zilā karoga pacelšanas svētkos, jau otro gadu tika pasniegtas Ventspils pilsētas domes atzinības vides jomā, pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja pilsētas domē.

Ventspils pilsētas dome gada atzinību vides jomā pērn ieviesa nolūkā veicināt vides kvalitātes uzlabošanu, kā arī stimulēt videi draudzīgu uzņēmējdarbību Ventspils pilsētā. Balvas "Videi draudzīgākais uzņēmums" tika piešķirtas 2 uzņēmumiem - B kategorijā saskaņā ar žūrijas vērtējumu Videi draudzīgākais uzņēmums Ventspilī ir Pašvaldības SIA "Ventspils Siltums", bet C kategorijā - pašvaldības SIA "Ventspils Reiss".

Tāpat konkursa ietvaros pasniegtas arī vecināšanas balvas tiem uzņēmumiem, kuri bija vien soļa attālumā no atzīšanas par 2015. gada videi draudzīgāko uzņēmumu Ventspilī - SIA "Ventamonjaks", SIA "Volvo Truck LAtvia", Pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" un pašvaldības SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca".  

Pieteikšanās Ventspils pilsētas domes gada atzinībai vides jomā tika izsludināta š.g. martā, un konkursam pieteicās 11 uzņēmumi, kuriem izsniegtas Valsts Vides dienesta atļaujas B kategorijas piesārņojošas darbības veikšanai vai C kategorijas apliecinājumi.  

Uzņēmumu pieteikumus vērtēja īpaši šim konkursam izveidota  žūrijas komisija, kurā darbojās augstskolu pārstāvji, Ventspils brīvostas, Ventspils Ekoskolu, nevalstisko organizāciju un Ventspils pilsētas domes pārstāvji. Žūrijas komisiju vadīja biedrības "Korporatīvās ilgstpējas un atbildības institūts" vadītāja Dace Helmane.

Žūrija vērtēja arī saņemtās sūdzības un Reģionālās vides pārvaldes piemērotos sodus, kā arī avārijas, kas saistītas ar vides piesārņošanu, tomēr arī šogad nolēma nevienam uzņēmuma nepiešķirt titulu – videi nedraudzīgs.

Atzinību par sasniegumiem vides jomā pirmo reizi pasniedza pagājušajā gadā  plānots pasniegt katru gadu.  Pateicamies uzņēmumiem par dalību konkursā un aicinām arī turpmāk atbildīgi izturēties pret apkārtējo vidi!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)