Banner 980x90

Vides investīciju fonds aptur finansējumu korupcijas skandālā ierautajam Ventspils mūzikas vidusskolai projektam

Rīga, 5.jūn., LETA. Saistībā ar iespējamo korupcijas skandālu Latvijas Vides investīciju fonds (LVIF) ir apturējis maksājumus Ventspils mūzikas vidusskolas jaunas ēkas projektam, aģentūru LETA informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

Kā skaidro ministrijā, Ventspils mūzikas vidusskola ir saņēmusi finansējumu Eiropas Emisijas kvotu izsoļu instrumenta (EKII) finansētā konkursa "Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana - zema enerģijas patēriņa ēkas" ietvaros. Īstenoto projektu uzraudzību nodrošina LVIF.

Saistībā ar izskanējušo informāciju par iespējamo korupcijas skandālu, LVIF ir pieprasījis Ventspils pilsētas pašvaldības iestādei "Komunālā pārvalde" informāciju par mūzikas skolas būvobjekta atbilstības novērtēšanu ugunsdrošības prasībām.

Tāpat pieprasīta informācija par aktuālo situāciju ēkā, par veiktajām darbībām konstatēto trūkumu novēršanai, kā arī par darbībām attiecībā uz būvprojekta atbilstības novērtēšanu.

Līdz minētās informācijas saņemšanai un pārkāpumu novēršanai ir apturēta maksājumu pieprasījumu izskatīšana un maksājumu veikšana jaunās skolas projektam, norādīja ministrijā.

Vienlaikus VARAM ir lūgusi LVIF nekavējoties ziņot par saņemto informāciju un plānoto rīcību, kā arī nodrošināt atbilstošu EKII finansējuma izlietojumu.

Kā ziņots, Iekšējās drošības birojs aizdomās par kukuļa pieņemšanu saistībā ar Ventspils Mūzikas vidusskolas jaunās ēkas atbilstības novērtēšanu ugunsdrošības prasībām aizturējis četras Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigādes amatpersonas, tai skaitā abus brigādes komandiera vietniekus Romānu Andrijausku un Mursalu Kerimovu.

Savukārt par iespējamu kukuļdošanu, lai panāktu labvēlīga lēmuma pieņemšanu no VUGD amatpersonu puses, skatot jautājumu par būvobjekta atbilstības novērtēšanu ugunsdrošības prasībām, aizturēts pilnsabiedrības "Merks-Ostas celtnieks" pārstāvis un SIA "VPM Latvija" īpašnieks un darbinieks. "VPM Latvija" šajā būvobjektā veica projekta ugunsdrošības risinājumu apsekošanu.

Ventspils "Komunālā pārvalde" prasīja veikt atkārtotu VUGD novērtējumu Ventspils mūzikas vidusskolas ēkai, lai novērstu iespējamās aizdomas par neatbilstībām. Tāpat pārvalde kā Ventspils mūzikas vidusskolas ēkas būvniecības pasūtītājs apgalvo, ka nekādi neesot iesaistīta šajā procesā un par notikušo uzzinājusi no masu medijiem.

Veicot atkārtotu ēkas novērtējumu, VUGD ir sniedzis negatīvu atzinumu par Ventspils mūzikas vidusskolas jauno ēku, tādējādi atceļot iepriekšējās komisijas pozitīvo lēmumu, aģentūrai LETA pastāstīja VUGD pārstāve Agrita Vītola. Viņa atturējās komentēt konstatēto nepilnību raksturu, norādot, ka "bija lietas, ko varēja novērst uzreiz, bija lietas, kam vajadzīgs laiks".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)