Banner 980x90

ZRS noteikts pacientu apmeklējumu ierobežojums

Ventspils24.lv
Ventspils24.lv

Līdz 2.februārim SIA ''Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīcā'' Ventspilī laboratoriski apstiprināti trīs gripas gadījumi, savukārt divi gripas saslimšanas gadījumi konstatēti pēc klīniskajām pazīmēm. Lai neradītu papildu draudu pacientu veselībai, slimnīcā ir noteikts pacientu apmeklējumu ierobežojums.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīcas" Sabiedrisko attiecību speciāliste Santa Grinberga, mediķi atgādina, ka gripa sākas ļoti strauji un biežākās slimības pazīmes ir augsta temperatūra, drudzis, stipras galvas sāpes, "kaulu laušanas" sajūta, sāpes acu ābolos, izteikts nespēks, aizlikts deguns bez iesnām un sauss, mokošs klepus. Novērojot šādus simptomus, noteikti jāsazinās ar ģimenes ārstu. Noteikti nevajadzētu apmeklēt darbu, kā arī laist uz skolu sasirgušos bērnus.

Saslimšanas gadījumā cilvēkam nepieciešams ievērot mieru, lietot organismu spēcinošu uzturu un uzņemt daudz šķidruma – zāļu tējas, augļu sulas, minerālūdeni.

Lai mazinātu risku saslimt ar gripu, iedzīvotāji tiek aicināti stingri ievērot higiēnu un veikt regulāru roku mazgāšanu, tāpat regulāri jāvēdina un jāuzkopj telpas. Jāizvērtē nepieciešamība apmeklēt publiskus pasākumus un citas vietas, kur uzturas daudz cilvēku.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)