Banner 980x90

13 jautājumi "BK Valmiera" galvenajam trenerim Varim Krūmiņam

Šoreiz pilsētas informācijas portālu tīkla Pilseta24.lv 13 jautājumi "BK Valmiera" galvenajam trenerim Varim Krūmiņam.

1. Ko uzskatāt par pēdējā laika svarīgākajiem notikumiem "BK Valmiera" un kopumā Latvijas Basketbola līgā (LBL)?

LBL - pozitīvais - 11 komandas šī gada čempionātā, kā arī komandu līdzīgie spēku samēri, jo uz nevienu spēli nevar aiziet nenoskaņojušies.

Kā komandas svarīgākos notikumus gribu izcelt iekļūšanu Baltijas Basketbola līgas (BBL) 2.kārtā jeb starp labākajām 16 komandām, kā arī uzvaru pār "Ventspili" - komandu, kura šajā sezonā visās līgās ir piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu un tieši pret mums. Arī 3.vieta turnīra tabulā uzreiz aiz abiem "lielklubiem" ir ļoti patīkama, bet visiem ir jāsaprot, ka konkurentu komandas pastiprinās ar leģionāriem un cīņa par iekļūšanu PLAY OFF būs asa un nežēlīga.

Patīk pirmsspēļu šovs Valmierā un svinīgumu šim pasākumam noteikti piešķir Latvija Valsts himnas izpildīšana.

2. Kas ir šīs sezonas lielākais pārsteigums LBL?

Komandu līdzīgie spēku samēri un intriga turnīra tabulā. Divu sensāciju autori esam mēs - uzvara pār "Ventspili" ar +21, un zaudējums U-18 ar -4.

3. Ar kādām sajūtām atgriezāties "BK Valmiera" galvenā trenera amatā?


Ar dažādām - pieci gadi nav mazs laika periods, ko pavadīju Jelgavā un Valgā. Cita pieredze, citi spēlētāji, cita apkārtējā vide, bet basketbols arī Afrikā ir basketbols un ar to kopā es esmu visu dzīvi, tā kā atgriezies esmu basketbola vidē, kur man viss ir labi zināms un pazīstams. Patīk, ka Valmieras komanda ir daudz profesionālāka un ar lielākām ambīcijām nekā mani iepriekš trenētie klubi. Protams, tas uzliek daudz lielāku atbildību par rezultātu un papildus nervu slodzi kā trenerim, tā spēlētājiem.

4. Kādi ir Jūsu un "BK Valmiera" lielākie izaicinājumi tuvākajā laikā?

LBL - komandai pēc regulārā čempionāta jāiekļūst pirmajā četriniekā, lai PLAY OFF būtu mājas zāles priekšrocības.

BBL - cienīgi jānospēlē otrā BBL kārta.

5. Nosauciet cilvēku, ar kuru var lepoties visa Latvija?

Politikā - Valdis Dombrovskis.
Sportā - Māris Štrombergs.
Mūzikā - Raimonds Pauls.

6. Kas ir Jūsu elks?

Man personīgi nav elku.

7. Vieta, kur varat relaksēties un atjaunot spēkus?

Vislabākā relaksācija, protams, ir viss, kas saistās ar dabu un atrašanos tajā:
* makšķerēšana - ar ko nodarbojos kamēr vien sevi atceros,
* medības - pēdējos piecus gadus, kad aizgāju uz Jelgavu strādāt,
* sēņošana - kas var būt labāks, kā pastaigas svaigā gaisā.

8. Kāda ir Jūsu, kā trenera, labākā un sliktākā īpašība?

Labākā - par to lai spriež tie, kas ar mani kopā strādā un atpūšas, bet šis teiciens man patīk: "kārtībai jābūt, kaut vai sūd..., bet kārtībai!". Basketbola izpratne un pieredze spēļu vadīšanā, ko var iegūt tikai strādājot.

Sliktākā - nesaprašanās ar spēles tiesnešiem, kuri ar savu darbu, vai ne-darbu, bojā manu un manas komandas darbu!

9. Kādi ir "BK Valmieras" šīs sezonas mērķi un kā tos plānojat sasniegt?

Šīs sezonas mērķi ir sekojoši:
* LBL mērķis ir iekļūt PLAY OFF un cīnīties par medaļām. Šobrīd izskatās, ka varam iekļūt labāko četriniekā pēc regulārās sezonas un tas tad arī ir šī brīža galvenais mērķis.
* BBL otrajā kārtā cīnīties katrā spēlē par uzvaru.
* Sezonas laikā gribu redzēt, kā spēlētāji progresē savā meistarībā, jo komanda ir jauna un spēlētājiem ir ļoti labas iespējas "pacelt" savu meistarību, spēlējot tādā komandā kā Valmiera.
Visam pamatā ir kārtīgs un pamatīgs treniņu process, kurš, protams, jāsabalansē ar šīs sezonas lielo spēļu slodzi.

10. BK "Ventspili" izdevās pieveikt ar 21 punkta starpību. Jau rīt - piektdien, 21.decembrī, šosezon pirmo reizi tiksieties ar VEF komandu. Vai rezultāts varētu būt līdzīgs kā spēlē ar "Ventspili" un, vai mačam gatavojaties kā īpaši?

Spēlei piektdien, 21.decembrī, būs īpaša aura, jo tuvojas Ziemassvētki un gribas skatītājiem parādīt labu sniegumu pret ļoti labu komandu, lai svētkus varētu sagaidīt pacilātā noskaņojumā. "VEF Rīga" jau tagad ir Eirokausa TOP16 komanda, pēdējo divu gadu Latvijas čempioni, un spēlēt pret tik spēcīgām komandām ir labākā savas komandas un savu spēlētāju pārbaude.

11. Šosezon komandā nav neviena leģionāra. Vai tas ir uzstādījums no kluba vadības - "priekšroku" dot pašmāju spēlētājiem? Vai šosezon vēl gaidāmas izmaiņas komandas sastāvā?

Laiks rādīs, bet pagaidām tiek dota lielā iespēja latviešu spēlētājiem un, izņemot abas studentu komandas un U-18 izlasi, esam vienīgais profesionālais basketbola klubs, kurā spēlē tikai vietējie spēlētāji. Mums ir labi spēlētāji un laba komanda, nekad komandā nevajag viesspēlētājus, kuri nepaceļ komandas līmeni un aizņem jauno spēlētāju vietu un atņem viņiem spēles laiku. Ja ņem leģionārus tad viņiem jābūt komandas līderiem, nevis soliņa sildītājiem.

12. Ja Jūs būtu Dievs, ko Jūs mainītu pasaulē?

Es tāds neesmu un nekad nebūšu.

13. 10 ballu sistēmā – cik laimīgs Jūs pašlaik jūtaties?

Kā skolā, bet cilvēkam nekad neiet tik labi, lai nevarētu iet vēl labāk, vai neiet tik slikti, lai nevarētu iet vēl sliktāk. Man iet labi un nemaz neceriet, ka man ies sliktāk! 10 baļļu skalā varētu būt kādi 7,5 punkti!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)