Banner 980x90

5 veidi, kas palīdzēs uzlabot finansiālo situāciju

Finansiālās situācijas uzlabošana noteikti ir iekļauta daudzu cilvēku nākamā gada mērķu sarakstos. Tomēr tas nav uzdevums, ko tik viegli paveikt, jo finansiālās situācijas uzlabošana var prasīt kompleksu pieeju, kurā būs iesaistīta gan savu paradumu maiņa, gan dažādu finanšu instrumentu izmantošana. Lūk, esam apkopojuši vairākus veidus, kuri var palīdzēt uzlabot jūsu finansiālo situāciju.

Palielini savus ienākumus
Šis ieteikums jums noteikti liek pasmīnēt, jo viegli jau pateikt, lai pelni vairāk! Tomēr bieži vien mēs paši nemaz nepamanām iespējas, kuras dzīve dod, baidāmies tās izmantot. Piemēram, jauns amats vai jauna darbavieta, savs bizness, hobija pārvēršana par papildu ienākumu avotu utt. Varbūt pat tā viena loterijas biļete var nest patīkamus pārsteigumus. Galvenais ir iekustināt savas domas šajā virzienā, ka gribat lielākus ienākumus. Jo iespējas var atnākt visnegaidītākajā veidā un brīdī.

Samazini izdevumus par kredītiem
Lielai daļai cilvēku ir viens vai vairāki kredīti, kuru nomaksa veido lielu daļu izdevumu. Bieži vien uz šiem izdevumiem kredītņēmēji skatās kā uz akmenī iekaltiem. Bet tā patiesībā nav. Ja jūsu aizdevumiem ir lielas procentu likmes, ja ikmēneša summa īsti neatbilst šī brīža maksātspējai, tad var rast risinājumus. Viens no tādiem ir pārkreditācija. Tā ir savu kredītsaistību pārcelšana pie cita aizdevēja, kurš šajā brīdī var piedāvāt izdevīgākus aizdevuma nosacījumus. 

Pārkreditācija var sniegt izdevumu samazinājumu par kredītiem, kā arī iespēju atbrīvoties no kredītlīguma, kas nav izdevīgs. Pārkreditācija iespējama gan hipotekārajam kredītam, gan citiem kredītu veidiem. "Latvijas Hipotēka" ir viens no tiem aizdevējiem, kas piedāvā pārkreditāciju ar īpaši izdevīgiem nosacījumiem. Uzziniet vairāk par pārkreditāciju un tās sniegtajām iespējām!

Atsakies no nevajadzīgiem tēriņiem
Atteikšanās no nevajadzīgiem tēriņiem ir viens no efektīvākajiem veidiem, kā samazināt izdevumus un uzlabot finansiālo stabilitāti. Kā atpazīt nevajadzīgos tēriņus? Labs veids ir kādu laiku pierakstīt, kur un par ko tērējat. Arī tos centus un eiro, kurus ikdienā nemaz nepamanāt. Būsiet pārsteigti, cik mēneša un gada laikā tās ir iespaidīgas summas. Padomājiet par saviem paradumiem, varbūt ir kādas alternatīvas, kā aizstāt tēriņus ar citiem risinājumiem. 

Lūk, daži piemēri!
• Varbūt maksājat par sporta klubu, bet ejat tur nepiedodami reti. 
• Varbūt abonējat presi, bet visu tāpat izlasāt internetā. 
• Varbūt maksājat par pilno televīzijas komplektu, bet skatāties tikai dažus kanālus. 
• Varbūt katru rītu pērkat kafiju kioskā, bet varētu paņemt līdzi no mājām termokrūzē. 

Plāno pirkumus
Izdevumu plānošana ir efektīvs veids, kā kontrolēt naudas plūsmu savā bankas kontā un makā. Jau mēneša sākumā sarakstiet visus obligātos maksājumus, sadaliet naudu pārtikai, padomājiet, kam ir svētki, kas jānopērk, ko var nepirkt. Varbūt kaut ko varat aizņemties, nopirkt lietotu vai vispār atteikties no šīs vajadzības. Vēlams pēc tam arī turēties pie šī plāna. Tas palīdzēs neļauties spontāniem pirkumiem, jo jūs zināsiet, cik jums reāli paliks naudas pēc visiem obligātajiem tēriņiem. 

Sāc krāt naudu
Uzkrājumu veidošana Latvijas iedzīvotājiem ir samērā svešs paradums, ko piekopj tikai nedaudzi. Protams, ka tam ir tieša saistība ar ekonomisko situāciju un zemajām algām, bet vienalga pat daži eiro mēnesī var palīdzēt veidot drošības spilvenu, ko izmantot neparedzētās situācijās. Tas mazinās risku nokļūt parādos, izmantot ātros kredītus, nokļūt nepatīkamā situācijā, kad nevarat parūpēties par savu veselību vai citām pamatvajadzībām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)