Banner 980x90

7 padomi, kā parūpēties par savu auto, iestājoties rudenim

Vasaras sezona ir beigusies, un drēgnā rudens sezona ar vēsiem rītiem, lietainām dienām un tumšiem vakariem ir klāt. Lai aukstums nepārsteigtu nesagatavotus, nepieciešams veikt visu nepieciešamo, sagatavojot savu automašīnu rudens sezonai. Lūk, 7 padomi, lai jūsu automašīna rudens sezonā būtu lieliskā kārtībā!

• Pievērsiet uzmanību vējstiklam un tā tīrītājiem
Rudens sezonā īpaša uzmanība jāpievērš vējstiklam, jo satiksmē jūsu automašīna tiek notraipīta ar ūdeni un dubļiem, taču stāvošu automašīnu klāj krāsainās, taču ļoti netīrās rudens lapas. Tīrs vējstikls nodrošina labu redzamību, tādēļ regulāri to mazgājiet, pie reizes pārliecinoties, ka jūsu vējstikla tīrītāji ir spējīgi veikt sev atbildīgo uzdevumu.

• Ja nepieciešams, nomainiet riepas
Neatņemama rudens sastāvdaļa ir nokrišņi, līdz ar to - slidena ceļa braucamā daļa. Tā dēļ bremzēšanas ceļš ir garāks, mums jau savlaicīgi jāparūpējas par atbilstošām riepām. Nav nepieciešams gaidīt līdz 1. decembrim, kad automašīnai obligāti jābūt aprīkotai ar ziemas riepām. Parūpējieties par automašīnas aprīkojumu jau laikus un ziniet, ka tādā veidā jūs būsiet drošībā jau pirms ziemas sezonas! Ja neesat pārliecināts par savām spējām izvērtēt jūsu automašīnas riepu stāvokli, aizbrauciet uz tuvāko servisu vai riepu centru.

• Pārbaudiet automašīnas elektroniku
Rudenī automašīnai palielinās enerģijas patēriņš, jo tiek biežāk izmantota sildīšanas funkcija, biežāk ieslēgti logu tīrītāji, izmantotas dažādas gaismas, utt. Ir savlaicīgi jāpārbauda, vai elektronika darbojas korekti. Noteikti dariet to ar ieslēgtu dzinēju, lai neizlādētu akumulatoru!

• Pārbaudiet akumulatora stāvokli
Laikus pārbaudot akumulatora stāvokli, būs iespēja to laikus uzlādēt un, ja nepieciešams, iegādāties jaunu akumulatoru. Ja akumulators netiks pārbaudīts, tad var gadīties, ka kādā no ziemas aukstajām dienām jūs gluži vienkārši nevarēsiet startēt automašīnu. 

• Nomainiet durvju gumijas
Durvju gumijas, īpaši rudenī, ir pakļautas nolietojumam. Ūdens, kas dienas laikā mēdz uzkrāties šajās gumijās, nakts laikā sasalst. Tas rada bojājumus, kas izraisa problēmas durvju mehānismu darbībā, tādēļ, gatavojot auto rudens sezonai, gumijas ir jānotīra ar mīkstu drānu un jāuzklāj tām speciāls silikona pārklājums, kas paredzēts durvju gumijām, lai tās netiktu pakļautas apkārtējās vides ietekmei.

• Pārliecinieties par motora kārtību
Gatavojot automašīnu rudens, pēc tam arī ziemas sezonai, noteikti vajadzētu pievērst uzmanību motora eļļas un dzesēšanas šķidruma līmenim, drošības jostām un caurulēm. Eļļa jāmaina ne tikai rudens sezonā – tas jādara regulāri, lai nodrošinātu automašīnas dzinēja darbību. Automašīnas motora apkope ir ļoti svarīgs process, jo tieši motors nodrošina automašīnas darbību. Ja to nedarīsiet, situāciju iespējams ielaist līdz kritiskam brīdim, kad automašīnas remonta dēļ nāksies šķirties no milzīgas naudas summas vai jums nāksies pat iegādāties jaunu automašīnu.

• Nomainiet gaisa filtrus
Automašīnas gaisa filtrā ar laiku uzkrājas liela putekļu kārta, tādēļ to ik pa laikam būtu nepieciešams iztīrīt, lai uzlabotu gaisa plūsmu auto salonā. Rudens ir sezona, kad nepieciešams sagatavot automašīnu laika apstākļu maiņai, tādēļ parūpējieties par katru sīkāko detaļu, kas nodrošina automašīnas darbību!

Ja jau esat sagatavojuši savu automašīnu rudens sezonai, nodrošinieties dažādām situācijām, kas var ietekmēt jūsu automašīnu. Aprēķināt OCTA polises cenu un iegādāties to ir ātri un vienkārši, taču tā ir rīcība, kas pavisam noteikti atmaksāsies, ja nokļūsiet neapskaužamā situācijā. Rudens sezona nozīmē strauju laikapstākļu maiņu, taču drošība vienmēr ir un paliks pirmajā vietā!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)