Banner 980x90

Āfrikas cūku mēris šonedēļ atklāts 19 mežacūkām

Rīga, 9.marts, LETA. Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori šajā nedēļā konstatējuši 19 jaunus Āfrikas cūku mēra (ĀCM) gadījumus mežacūku populācijā, tikmēr jaunus novadus vai pagastus sērga nav skārusi, liecina Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) publiskotā informācija.

ĀCM konstatēts piecām mežacūkām Talsu novada Ģibuļu pagastā un divām mežacūkām Tukuma novada Irlavas pagastā.

Tāpat ĀCM šajā nedēļā konstatēts arī pa vienai mežacūkai Amatas novada Drabešu pagastā, Daugavpils novada Salienas un Ambeļu pagastos, Ilūkstes novada Dvietes pagastā, Līgatnes novada Līgatnes pagastā, Ludzas novada Pildas pagastā, Madonas novada Aronas, Barkavas un Mētrienas pagastos, Tukuma novada Sēmes un Slampes pagastos, kā arī Smiltenes novada Launkalnes pagastā.

Līdz ar to mežacūku populācijā ĀCM šogad kopumā konstatēts 314 ar to slimām mežacūkām 60 novadu 140 pagastos.

ĀCM Latvijā pirmoreiz tika reģistrēts 2014.gada jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas. Tā ir ļoti bīstama saslimšana, un mājas cūku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)