Banner 980x90

Aizdomās par mēģinājumu izspiest 10 000 eiro aizturētas četras personas

Rīga, 5.marts, LETA. Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas kriminālvajāšanas sākšanai prokuratūrai nodevušas kriminālprocesu par izspiešanu personu grupā, kur no divām personām pieprasīti naudas līdzekļi kopumā 10 000 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Aizdomās par šī noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu aizturētas četras personas.

2017.gada decembrī VP saņēma informāciju par to, ka vairākas personas Kurzemes reģiona teritorijā veic sevišķi smagu noziegumu - izspiešanu organizētā grupā.

VP par notikušo tika sākts kriminālprocess un izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka 2016.gada novembrī Ventspilī vīrieši personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, piedraudot ar vardarbību, un, nodarot miesas bojājumus, pieprasīja no diviem vīriešiem naudu - no katra piecus tūkstošus eiro.

Uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēti četri vīrieši, vecumā no 39 līdz 49 gadiem. Vīriešiem tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu, kas tagad ir grozīts - ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Minētie vīrieši ir ventspilnieki, kuri jau vairakkārt ir nonākuši policijas redzeslokā par dažādiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Saskaņā ar Krimināllikuma 184.pantu, par izspiešanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja tā izdarīta, lietojot vardarbību, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu šajā kriminālprocesā un nodevušas to Kurzemes tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Soda apmēru noteikts tiesa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)