Banner 980x90

Aptauja: Kurzemē uzvar "Zaļo un zemnieku savienība", saņemot 33.12% vēlētāju atbalstu

Saeimas vēlēšanās Kurzemes vēlēšanu apgabalā lielāko vēlētāju atbalstu ir guvušas apvienība Zaļo un zemnieku savienība - 33.12%, "Vienotība" - 27.01% un "Saskaņas centrs" - 10.83%, liecina ziņu aģentūras LETA un izdevniecības "Dienas mediji" veiktā balsotāju aptauja pie iecirkņiem.
No politiskajām apvienībām, kas Latvijā pārvarējušas 5% barjeru Kurzemē par apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" nobalsojuši 9.43% aptaujāto vēlētāju, bet par apvienību "Par labu Latviju" - 8.54% vēlētāju.

Kopumā tika aptaujāti 6598 vēlētāji, no kuriem derīgas atbildes sniedza 5361 vēlētāji, bet neatbildēja 1237 vēlētāji.

Aptaujā pie vēlēšanu iecirkņiem intervētāji pēc nejaušības principa iztaujāja nobalsojušos pilsoņus visos Latvijas novados. Intervētāji bija sastopami pie 70 iecirkņiem gan pilsētās, gan novados.

Aptaujā iegūtie dati nav oficiālie rezultāti, tomēr dod ticamu priekšstatu par to, kāds būs vēlēšanu iznākums un kuru partiju deputāti tiks ievēlēti Saeimā, norāda ziņu aģentūras LETA galvenais redaktors Pēteris Zirnis. 

Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) sniegtie dati ziņu aģentūrai LETA, šogad vēlēšanās pilsoņu aktivitāte bijusi augstāka nekā iepriekš. Līdz plkst.16 Latvijā bija nobalsojuši 46,6% jeb 695 210 balsstiesīgo vēlētāju.

Tiesības balsot 10.Saeimas vēlēšanās bija 1 491 735 Latvijas pilsoņiem.

10.Saeimas vēlēšanas nodrošināja CVK, 109 novadu vēlēšanu komisijas, deviņu republikas pilsētu vēlēšanu komisijas un 1013 vēlēšanu iecirkņu komisijas. Vēlēšanu sarīkošanā bija iesaistīti gandrīz 10 000 vēlēšanu komisiju locekļu un darbinieku.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)