Banner 980x90

Aptauja: Latvijā 34% iedzīvotāju Jāņus svinēs savās lauku mājās vai vasarnīcās

Rīga, 20.jūn., LETA. Latvijā 34% aptaujāto iedzīvotāju Jāņus svinēs savās lauku mājās vai vasarnīcās, liecina interneta izpētes un tehnoloģiju uzņēmums "Gemius" aptaujas dati par vasaras saulgriežu svinēšanu.

Aptaujā noskaidrots, ka arvien vairāk respondentu svētkus svinēs savos pilsētas mājokļos - ja pagājušajā gadā savā dzīvoklī svinēja 8% aptaujāto, tad šogad pilsētas mājās svinēs 14% iedzīvotāju.

Salīdzinot ar 2018.gadu, krities to respondentu skaits, kas svētkus iecerējuši svinēt brīvā dabā - ja pagājušogad tie bija 14%, tad šogad tie ir 10%. Turklāt gadu laikā šim rādītājam ir tendence kristies, jo 2017.gadā vairāk nekā piektdaļa respondentu svētkus bija iecerējuši pavadīt brīvdabā.

Kā liecina aptaujas dati, nedēļu pirms Līgo svētkiem gandrīz 14% respondentu nebija izlēmuši, kur svinēs svētkus, bet 16% zināja, ka svētkus nesvinēs. Tāpat 4% aptaujāto Līgo vakaru pavadīs darbā.

Šogad aptaujā piedalījās 3348 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 74 gadiem. Aptauja veikta, izmantojot interneta aptauju "gemiusAdHoc" ar izlecošo interneta anketu palīdzību, kas tika rādītas pēc nejaušības principa izvēlētiem interneta lietotājiem. Šogad aptauja tika īstenota 13.jūnijā, taču pagājušogad tā tika veikta 21.jūnijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)