Banner 980x90

Ar izstādi Ventspilī noslēdzas glezniecības plenērs

Ceturtdien, 8.maijā ar izstādi Livonijas ordeņa pilī noslēdzas Ventspils muzeja organizētais glezniecības plenērs "Agrīnais reālisms 2014", kura laikā mākslinieki no dažādām valstīm un vairākām Latvijas pilsētām gleznoja Ventspilī, pilsētas informācijas portāls Ventspils24.lv uzzināja Ventspils muzejā.

Šogad plenērā piedalījās mākslinieki no Latvijas, Lietuvas un Krievijas - Guna Millersone (Talsi), Signe Vanadziņa (Rīga), Jeļena Branovitskaja (Pēterburga), Birute Kuiciene (Šauļi), Osvalds Zvejsalnieks (Rēzekne), Vladimirs Serkovs (Rēzekne), Nikolajs Krivošeins (Rīga), Romualdas Balinskas (Viļņa) un Laimdota Junkara (Ventspils). Plenēru šogad atbalstīja - Ventspils pilsētas dome, Ventspils Reiss, Ventspils Nekustamie īpašumi, viesu nams Oranžais nams, pilskrogs Melnais Sivēns un AS Baltic Coal Terminal.

Ceturtdien, 8.maijā plkst.16.00 Livonijas ordeņa pilī notiks glezniecības plenēra noslēgums, kurā būs iespēja iepazīties ar mākslinieku radošo darbību un plenēra laikā veikto, jo noslēgums vienlaikus būs arī izstādes atklāšana. Šāgada plenēra dalībnieku glezniecības valodu raksturo reālismā balstīta mākslas izjūta, ko katrs mākslinieks transformē caur savu skata punktu, un kopējā noskaņa ir spilgtas, drosmīgas krāsas, kas izceļ un izceļas uz vēl plaukstošo lapu fona un Ventas ūdeņiem.

Izstāde Livonijas ordeņa pils galerijās būs skatāma līdz 9.jūnijam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)