Banner 980x90

Atbalsta valsts ģimnāzijas statusa piešķiršanu Ventspils 1.ģimnāzijai

Izglītības un zinātnes ministrijas (ZIM) komisija, kas izvērtē valsts ģimnāzijas statusa piešķiršanu izglītības iestādēm, ir atbalstījusi Ventspils 1.ģimnāzijas iesniegumā izteikto lūgumu piešķirt tai valsts ģimnāzijas statusu, pilsētas informācijas portāls Ventspils24.lv uzzināja Ventspils pilsētas Izglītības pārvaldē.
IZM šobrīd gatavo Ministru kabineta rīkojuma projektu par valsts ģimnāzijas statusa piešķiršanu Ventspils 1.ģimnāzijai, lai valdības noteiktajā kārtībā to virzītu izsludināšanai. Turklāt IZM norāda, ka atzinīgi vērtē Ventspils 1.ģimnāzijas paveikto mācību, metodisko un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides darbu un ģimnāzijas skolēnu sasniegtos rezultātus valsts centralizētajos eksāmenos.

Ventspils pilsētas domē lēmums par Ventspils 1.ģimnāzijas statusa maiņu uz valsts ģimnāziju un nosaukuma maiņu uz "Ventspils Valsts 1.ģimnāziju" tika pieņemts 5.jūnijā. Līdz 2015.gada 3.martam, kad tika veikti grozījumi Ministru kabineta noteikumos par ģimnāzijas un valsts ģimnāzijas statusa piešķiršanas un anulēšanas kārtība un kritērijiem, Ventspils 1.ģimnāzija izpildīja visus kritērijus, izņemot pirmo - izglītības iestādē 10.-12.klasēs bija jāmācās ne mazāk par 250 izglītojamajiem, kas līdz šim neļāva Ventspils 1.ģimnāzijai iegūt Valsts ģimnāzijas statusu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)