Banner 980x90

Atklāta airēšanas bāze "Dampeļi" un airēšanas sezona Ventspilī

Sestdien, 27.aprīlī, kad cituviet Latvijā lija lietus, Ventspilī spīdēja saule un pie Ventas pulcējās kupls skaits interesentu, lai atklātu rekonstruēto airēšanas sporta bāzi "Dampeļi" un jauno airēšanas sezonu Ventā ar spraigām un dinamiskām sacensībām, pilsētas informācijas portālam Ventspils24.lv pavēstīja Olimpiskā centra "Ventspils" pārstāvis.

Līdzšinējā airēšanas bāze sportistiem bija kalpojusi 41 gadu, bet setsdien airētāji saņēma ilgi gaidītu dāvanu – mūsdienu prasībām atbilstošus treniņu apstākļus un bāzi. Vēsturiskajā brīdī airētājus sveica Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks sadarbības jautājumos Guntis Blumbergs, Latvijas kanoe federācijas prezidents Ēriks Loks, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis, Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sporta apakškomisijas priekšsēdētājs un nopelniem bagāts airētājs Ivans Klementjevs, Latvijas Sporta izglītības iestāžu direktoru padomes priekšsēdētāja Diāna Zaļupe, kā arī pārstāvji no citām Latvijas airēšanas bāzēm un viesi. Ventspils karoga pacelšana tika uzticēta talantīgākajiem Ventspils airētājiem – Dignai Tučai un Dagnim Iļjinam, par muzikāliem priekšnesumiem bija parūpējušies "Jūras akmentiņi".

Bāzes rekonstrukcija notika Valsts galvojuma projekta "Olimpiskā centra "Ventspils" infrastruktūras attīstība periodā no 2011. līdz 2013.gadam" ietvaros. Būvniecības un rekonstrukcijas darbus veica SIA "Pilsbūve" un kopējās projekta izmaksas ir 606 057 Ls.

Klātesošajiem bija iespēja iepazīties ar airēšanas bāzi, bet uzreiz pēc atklāšanas Ventā tika dots starts spraigām sacensībām, kas kopumā pulcēja nebijušu dalībnieku skaitu Ventspilī– 180 sportistus no Latvijas un Igaunijas. Sacensības notika 200, 1000, 2000 un 3000m distancēs kanoe un smaiļošanas braucienos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)