Banner 980x90

Audzēkņu trūkuma dēļ decembrī slēgs bērnunamu "Stikli"

Rīga, 27.nov., LETA. Ventspils novada domes deputāti pieņēmuši lēmumu 28.decembrī pārtraukt bērnunama "Stikli" darbību, aģentūru LETA informēja Ventspils novada pašvaldības

informatīvā izdevuma "Ventspils Novadnieks" redaktore Marlena Zvaigzne.

Šogad audzēkņu skaits iestādē samazinājies, pašlaik tajā uzturas 21 audzēknis, tostarp 16 ir no Rīgas.

Oktobrī Ventspils novada pašvaldība saņēmusi Rīgas domes Labklājības departamenta paziņojumu par to, ka 31.decembrī, beidzoties iepriekšējam līgumam par ilgstošās sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu nodrošināšanu Rīgas pašvaldības bērniem, departaments neplāno turpināt sadarbību ar bērnunamu "Stikli".

Šāgada decembrī plānots pārtraukt pakalpojumu sniegšanu vienam audzēknim no Ventspils pašvaldības, tāpēc decembra beigās iestādē uzturēsies tikai četri audzēkņi. Tādējādi līdzekļu piešķiršana bērnunama turpmākās darbībās nodrošināšanai nebūtu mērķtiecīga un ekonomiski pamatota, uzskata pašvaldība.

Šie apsvērumi bija noteicošie, lai Ventspils novada domes deputāti ārkārtas sēdē pieņemtu lēmumu 28.decembrī slēgt bērnunamu "Stikli", par to informējot 20 iestādes darbiniekus, no kuriem 16 šobrīd strādā arī Stiklu internātpamatskolā.

Ēka, kurā atrodas bērnunams, pieder pašvaldībai, tādēļ tā ir ieinteresēta, lai tajā notiktu kāda darbība. Kā norādījis Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks (ZZS), esot izrādīta interese par iespēju šajās telpās sniegt sociālās aprūpes pakalpojumus.

Bērnunams aptuveni uz mēnesi bija slēgts šā gada vasarā, jo tā tuvumā plosījās plašs meža ugunsgrēks, kas radīja pamatīgu piedūmojumu.

Savukārt gada pirmajā pusē Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) pārbaudes laikā bērnunamā "Stikli" konstatēja vairākus būtiskus bērnu tiesību pārkāpumus, kuru dēļ domei atkārtoti tika lūgts izvērtēt toreizējā bērnunama direktora Gunta Lučina piemērotību amatam. Augustā Lučins pats pameta amatu.

VBTAI Bērnu tiesību departamenta direktore Renāte Alberga atklāja, ka pārkāpumu bijuši daudz un tie saistīti gan ar bērnu uzraudzību, gan atbildību par drošību, veselību un dzīvību, un citiem aspektiem, tai skaitā konfidenciālas informācijas izpaušanu trešajām personām. Bērnunamam bija dots laiks līdz 1.decembrim būtiski uzlabot pakalpojuma kvalitāti, pretējā gadījumā "Stiklus" varētu izslēgt no sociālo pakalpojumu sniedzēju reģistra.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)