Banner 980x90

Augulis slavē Ventspils brīvostā paveikto struktūrfondu līdzekļus apgūšanā

Jelgava, 11.jūl., LETA. Ventspils brīvosta sekmīgi apgūst Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu līdzekļus, kas ir svarīgi arī visai nozarei kopumā, šodien pēc vizītes ostā preses konferencē pavēstīja satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Ministrs ir apmierināts ar ostā redzēto, īpaši izceļot struktūrfondu līdzekļu apgūšanas intensitāti, kas nozīmīga arī visai nozarei kopumā. Arī ražošanas apmēri ostas uzņēmumos palielinās, pieaugot darba vietu skaitam, klāstīja Augulis.

Ostā Augulis apskatījis Dienvidu molā notiekošos būvdarbus, kā arī tika iepazīstināts ar iecerēm rekonstruēt Ziemeļu molu.

Jau vēstīts, ka Ziemeļu mola atjaunošana būs pēdējo gadu lielākais hidrotehnisko būvju atjaunošanas projekts Ventspils ostā un ilgs gandrīz divus gadus.

Ziemeļu mols Ventspilī ir viena no stratēģiski nozīmīgākajām ostas hidrobūvēm - dambis, kas no cietzemes iestiepjas jūrā un pasargā ostu no viļņiem, ledus un smilšu sanesumiem. Atšķirībā no Dienvidu mola, kas ir iecienīta pastaigu vieta, Ziemeļu mols ir ierobežotas pieejamības teritorija, jo tajā notiek arī kravu pārkraušanas darbi.

Pašlaik norit ostas Dienvidu mola atjaunošana, ko plānots pabeigt augustā.

Būvdarbi tiks veikti un finansēti projektā "Ventspils brīvostas hidrotehnisko būvju pārbūve un atjaunošana".

Tāpat ziņots, ka satiksmes ministrs trešdien reģionālajā vizītē devies uz Ventspili, lai apmeklētu Ventspils brīvostas pārvaldi, uzņēmumus un tiktos ar Ventspils pašvaldības vadību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)