Banner 980x90

"Baltic Coal Terminal" pēc ugunsgrēka veiks uzlabojumus procesos

Uzņēmuma AS "Baltic Coal Terminal" (BCT) iekārtas arī ogļu aizdegšanās laikā turpināja darboties un tehnoloģiskais process tika nodrošināts arī kritiskajā ārkārtas situācijā, tomēr uzlabojumi procesos tiks veikti, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.
Tas vēlreiz apliecinot, ka termināļa projektēšanas un būvēšanas posmā izvēlēti pareizie tehnoloģiskie risinājumi iekārtu darbībai gan ikdienas, gan ārkārtas situācijās. "Ne cilvēki, ne iekārtas ugunsgrēkā nav cietuši," uzver uzņēmuma valdē.

Kompānijā ir izveidota negadījuma izmeklēšanas komisija, kura veiks detalizētu situācijas analīzi un atbilstoši rezultātiem tiks veiktas nepieciešamās darbības un uzlabojumi procesos, lai izvairītos no situācijas atkārtošanās nākotnē.

Patlaban tiekot veikts pastiprināts situācijas monitorings, taču uzņēmums turpina sniegt pakalpojumus un veikt ikdienas darbības ierastā režīmā.

Ugunsgrēks AS "Baltic Coal Terminal" ogļu noliktavā izcēlās naktī uz svētdienu plkst.2.44 un tika pilnībā likvidēts svētdien plkst.21.

Saistībā ar ugunsgrēku Ventspilī tika sasaukta Civilās aizsardzības komisija, kurā informēja, ka "Baltic Coal Terminal" slēgtajā ogļu noliktavā 4.jūlijā konstatēts uzkarsušu ogļu perēklis. Tika sākta uzsilušo ogļu dzesēšana, tās izkliedējot, bet 5.jūlijā plkst.2.44 notika ogļu pašaizdegšanās. Degšanas process tika lokalizēts ar ugunsdzēsības putām un ūdeni.

VVD Ventspils reģionālās vides pārvaldes pārstāve Anna Adamsone aģentūru LETA informēja, ka ugunsgrēks nopietnu vides piesārņojumu pilsētā nav radījis, jo vējš pūta jūras virzienā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)