Banner 980x90

BK "Ventspils" noskaidrojuši pretiniekus jaunajā Čempionu līgā

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ceturtdien, 21.jūlijā, Minhenē notika jaunizveidotās FIBA Čempionu līgas basketbolā izloze un tajā savus pirmos piecus pretiniekus uzzināja arī BK "Ventspils". Vēl divi pretinieki kļūs zināmi pēc kvalifikācijas turnīra noslēguma.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja basketbola kluba pārstāvis, BK "Ventspils" jau bija garantējusi sev vietu pamatturnīrā un pirmos pretiniekus uzzināja jau izlozes gaitā. Ventspilnieki iekļuva C grupā kopā kaimiņiem Klaipēdas Neptunas, ar Francijas ASVEL, ar Vācijas EWE Baskets, Polijas Rosa Radom un Grieķijas PAOK, kurā nākamsezon spēlēs bijušais ventspilnieks Žanis Peiners.

Vēl divi pretinieki noskaidrosies pēc kvalifikācijas turnīra. Viens no pretiniekiem noskaidrosies pirmās kvalifikācijas kārtas sērijā starp Kipras AEK un Rumānijas Cluj, kura pāra uzvarētāju otrajā kārtā jau gaida Turcijas Muratbey. Starp šīm trim komandām noskaidrosies viens pretinieks. Otrs kļūs zināms līdzīgā veidā. Otrajā kvalifikācijas kārtā jau ir ungāru Szolnoki Olaj, bet viņu pretinieki noskaidrosies pirmās kārtas duelī starp Portugāles Benfica un Itālijas Openjobmetis.

Kvalifikācijas turnīra pirmā kārtā sāksies 27.septembrī, bet pamatturnīrs – 20.oktobrī.

Neliels ieskats jau zināmo pretinieku vizītkartēs

PAOK. Aizvadītajā sezonā PAOK Grieķijas regulāro sezonu pabeidza piektajā vietā, bet 1/4 finālā zaudēja Atēnu AEK (1-2). Lai arī klubs ir dibināts 1926. gadā, PAOK tikai divas reizes kļuvusi par Grieķijas čempioni (1959, 1992). Vēl divas reizes izcīnīts Grieķijas kauss (1984, 1999). rīs reizes izcīnījusi Eiropas kausa ieguvēju kausu (bija tāds turnīrs, 1990, 1991, 1992). Divus gadus spēlējusi ULEB Eirolīgā (2001, 2012). ULEB kausa izcīņā aizkļuvusi līdz 1/4 finālam (2005).

Neptunas. Pērnās sezonas Lietuvas čempionāta fināliste, kurā ar 1:4 piekāpās Kauņas Žalgiris. Šī bija otrā reize, kad Neptunas spēlēja finālā. Pirmā bija pirms diviem gadiem... 2015. gada sezonā spēlēja ULEB Eirolīgā.

EWE Baskets. Aizvadītajā sezonā Vācijas regulārajā čempionātā ieņēma augsto otro vietu, taču ceturtdaļfinālā piekāpās Ulmas Ratiopharm (1:3). Par Vācijas čempioni komanda kļuvusi tikai vienu reizi (2009), kā arī vienu reizi izcīnījusi Vācijas kausu (2015). Eiropas klubu turnīros augstākais sasniegums ir pusfināls FIBA Eurochallenge kausa izcīņā (2013).

ASVEL. Aizvadītajā sezonā regulārajā čempionātā izcīnīta piektā vieta, taču vēlāk komanda kļuva par čempioni. 1/4 finālā ar 2:0 pārspēta Chalon, pusfinālā ar 3:1 Monaco, bet finālā ar 3:2 Strasbourg. Bez šī čempiona titula ASVEL par Francijas čempioni kļuvusi 18 reižu (pirmo 1949. gadā). Eiropas klubu turnīros kausi nav izcīnīti, taču divas reizes spēlēts finālos - 1997. gadā FIBA Eirolīgā, 1983. gadā Saportas kausa izcīņā. Vēl vairākas reizes dažādu turnīru pusfinālos.

Rosa Radom. Pērn Polijas regulārā sezona pabeigta otrajā vietā un arī finālā zaudējums regulārās sezonas uzvarētājiem Stelmet (0:4). Komanda Polijas augstākajā līgā spēlē tikai kopš 2013. gada. Šogad savā īpašumā ieguvusi Polijas kausu. Kādā no Eiropas klubu turnīriem spēlējusi tikai pagājušajā sezonā (FIBA Eiropas kauss).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)