Banner 980x90

BK "Ventspils" aizvadīs "x" stundu Sofijā

Ventspils24.lv
Ventspils24.lv

3.februārī, Sofijā BK ''Ventspils'' basketbolisti aizvadīs FIBA Eiropas kausa izcīņas otrā posma pēdējo spēli tiekoties ar vietējo ''Lukoil Academic''.

Ventspilnieku uzdevums ir pavisam vienkāršs – jāuzvar un sezona šajā turnīrā turpinās. Bet, ir arī atkāpšanās ceļi, kad pat zaudējuma gadījumā ventspilnieki iekļūs "play off", taču uz to vajadzētu paļauties vismazāk. Spēles sākums plkst.18.30 un to tiešraidē translēs ekskluzīvi Lattelecom kanālā "Best4sport".

Ja šajā apakšgrupā, kurā spēlē BK "Ventspils", viss būtu noticis tā, kā teorētiski vajadzēja notikt, proti, ja visas komandas uzvarētu savā laukumā un viesos zaudētu, tad turnīra tabula pirms pēdējās kārtās būtu tik sarežģīta, ka pat jaunākās paaudzes skaitļojamajām mašīnām nobruktu cietais disks. Šāds grafiks tika ievērots visu pirmo riņķi, līdz brīdim, kad "Antwerp Giants" ieradās Sofijā un no turienes mājās pārveda uzvaru. Pagaidām šī arī ir vienīgā kādas komandas uzvara pretinieku laukumā un, kā jau iepriekš bija prognozēts, tad ar vienu šādu panākumu varētu arī pietikt, lai nodrošinātu spēlēšanu "play off". Šobrīd beļģu klubs bauda tās privilēģijas, kuras dod šis panākums Sofijā – ceļazīme uz TOP16 turnīru jau ir kabatā, vien atliek noskaidrot, vai kā savas grupas pirmā, vai kā otrā komanda. Toties "Lukoil Academic" šis zaudējums nozīmēja tikai vienu – atvadas no šī turnīra un tas, savukārt, nozīmē to, ka sezonas pēdējā spēlē savā laukumā pret BK "Ventspils", bulgāri varēs spēlēt nesaistītām rokām, bez spriedzes un ej nu tagad saproti, vai tas ventspilniekiem nāks par labu, vai ne.

Teorētiski, par ko "Lukoil Academic" plēst kreklus, taču ir viena nianse – ja komanda jūtas palikusi parādā līdzjutējiem, tad var rasties vēlme pierādīt, ka komanda nemaz tik vārga nav un tas vairs nav izdevīgi ventspilniekiem.

Pirms pēdējās spēles BK "Ventspils" piedurknē ir palikuši divi varianti, kā tikt uz TOP16 turnīru. Kā jau iepriekš minēts, tad vistaisnākais ceļš uz izslēgšanas spēļu turnīru ir rītvakar iziet laukumā, uzvarēt ar jebkuru pārsvaru un atgriezties mājās ar labi padarīta darba apziņu. Ja viss rit pēc šī scenārija, tad ir pilnīgi vienalga, kas notiek grupas otrajā spēlē starp "CEZ Nymburk" un "Antwerp Giants". Starp citu, arī šajā mačā tikai viena komanda ir par visiem 100% ieinteresēta uzvarā un tie ir čehi, jo, kā zināms, tad beļģi savu darbiņu jau ir padarījuši.

Ja nu nepiepildās pirmais scenārijs un tiek piedzīvot zaudējums, tad ir pamatīgas ziepes un izredzes aizķerties šajā turnīrā vēl uz pāris spēlēm, kļūs pavisam minimālas. Piepildoties šim scenārijam, tad BK "Ventspils" liktenis nebūs vairs pašu rokās, bet gan čehu vai beļģu. Pareizāk sakot – "Antwerp Giants" vēlmē spēlēt ar pilnu atdevi arī pēdējā mačā, jo ventspilniekiem zaudējot, nepieciešams, lai beļģi uzvarētu izbraukumā. Reāli? Maz ticams, jo tad čehiem uzvara atvērs ceļu uz izslēgšanas spēļu turnīru.
Ja BK "Ventspils zaudē" un "CEZ Numburk" uzvar, tad abām komandām būs pa trim uzvarām un tas nav izdevīgi ventspilnieki. Savstarpējos mačos abām komandām pa uzvarai, taču čehiem ir priekšroka gūtajos un zaudētajos punktos - +21. Jācer, ka noslēguma tabulā nebūs jāņem palīgā šis papildus rādītājs. Savukārt, BK "Ventspils" uzvaras gadījumā pirmā vieta grupā pienāksies ventspilniekiem. Protams, tas gadījumā, ja "Antwerp Giants" zaudēs čehiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)