Banner 980x90

BK "Ventspils" papildina sastāvu ar lietuvieti Zeļoni

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Turpinot sastāva komplektāciju jaunajai sezonai, BK "Ventspils" panākusi vienošanos ar 27 gadus veco, 2.07 metrus garo un Latvijā jau spēlējušo lietuviešu basketbolistu Edgaru Zeļoni. Līgums ar viņu noslēgts uz vienu gadu, pilsētas informācijas portāls Ventspils24.lv noskaidroja pie komandas pārstāvjiem.

BK "Ventspils" jaunieguvums Latvijas basketbola līgā spēlēja pavisam nesen – 2014./15.gada sezonā viņš pārstāvēja "Liepāja/Triobet" un bija viens no komandas līderiem. Togad aizvadot 41 spēli, Zeļonis ik mačā atzīmējās ar 10.9 gūtajiem punktiem (trešais rezultatīvākais komandā) un izcīnīja 6.6 atlēkušās bumbas (otrais labākais komandā).

Aizvadītajā sezonā Zeļonis pārstāvēja "Utenas Juventus" ar kuru kopā izcīnīja ceturto vietu. Bronzas finālā "Juventus" sērijā līdz trīs uzvarām ar 0:3 zaudēja "Lietuvos rytas". Visā sezonā Zeļonim 43 spēles, vidēji ik mačā viņš guvis 11.6 punktus (14.rādītājs visā čempionātā), izcīnījis 4.5 atlēkušās bumbas (19.rādītājs līgā) un izdarījis 1.5 rezultatīvu piespēli un nopelnījis 12.9 efektivitāti (14.rādītājs līgā).

Aizvadītajā sezonā "Juventus" spēlēja arī FIBA Eiropas kausa izcīņā un līdzīgi kā BK "Ventspils" savu dalību tajā beidza pēc pirmās play off kārtas. Šajā turnīrā Zeļonis vidēji mačā guva 12.9 punktus (otrais labākais rādītājs komandā), izcīnīja 5.7 atlēkušās bumbas (labākais komandā) un izdarīja 1.6 rezultatīvas piespēles.

Vēl karjeras laikā Zeļonis pārstāvējis "Ukrainas Khimik" (2009./10. - 2010./11., Ukrainas čempionāts, FIBA Challenge Cup), "Prieņu Vytautas" (2011./12., Lietuvas čempionāts, BBL, Eiropas kauss) un "Atiravas Barsy" (2012./13. - 2013./14., Kazahstānas čempionāts, BBL).

2010.gadā kopā ar Lietuvas U20 izlasi izcīnīja piekto vietu Eiropas čempionātā. Šajā čempionātā viņam spēlē vidēji 6.1 punkts un 3.0 izcīnītās atlēkušās bumbas.

Parakstot līgumu ar Zeļoni, BK "Ventspils" ir līgumi vēl ar sekojošiem spēlētājiem: ar Kristapu Janičenoku, Māri Gulbi, Arti Ati, Rihardu Lomažu, Andreju Gražuli, Aigaru Šķēli un Tomu Leimani. Joprojām savu gala vārdu attiecībā uz nākamo sezonu nav pateicis Villijs Dīns. Viņam savs lēmums jāpaziņo tuvākajās dienās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)