Banner 980x90

BK "Ventspils" savā laukumā pret "Pieno Zvaigzdes"

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Otrdien, 24.novembrī, BK ''Ventspils'' basketbolisti FIBA Eiropas kausa izcīņā aizvadīs kārtējo spēli savā laukumā tiekoties ar Lietuvas Pieno Zvaigzdes.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja BK "Ventspils" pārstāvji, var izrādīties, ka šajā spēlē ventspilnieki ar vienu šāvienu var trāpīt pa zaķa abām ausīm. Proti, uzvaras gadījumā kārtu pirms turnīra beigām tiks nodrošināta pirmā vieta un vienlaikus arī izcīnīta ceļazīme uz otro grupas turnīru. Spēli tiešraidē translēs ekskluzīvi Lattelecom kanālā Best4sport. Spēles sākums plkst.19.00.

Pirms trim nedēļām pirms randiņa ar leišu Pieno Zvaigzdes ventspilnieku rindās bija tāda kā neziņas sajūta. Proti, kā komanda jutīsies pirmajā no trim pēc kārtas izbraukuma spēlēm. Tobrīd nebija pat ne mazākās nojausmas, ka BK "Ventspils" ir nostājusies uz četru pēc kārtas izcīnīto uzvaru sērijas. Uz salīdzinoši netālo Pasvāli līdzi tika ņemts bijušā BK "Ventspils" galvenā trenera Gašpera Okorna novērojums ka, raug, grupas galvenā favorīti ir ventspilnieki. Iespējams, ka arī paši ventspilnieki apzinājās savu vietu I apakšgrupā, taču pašiem sev atvēlot šādu statusu, tas varētu izklausīties pēc mākoņu stumdīšanas ar deguniem.
Abu komandu pirmā spēle bija jautra. Skatītājiem jautra, jo acij tīkamāks tomēr ir skrien un met basketbols, kāds tovakar bija vērojams Pasvālē. Arī ātrajā spēlē ventspilnieki jutās itin omulīgi un lai arī komandas galvenā trenera plāns bija uzvaras sakni meklēt aizsardzībā, ātrumiem uzbrukumā un vaļībām aizsardzībā tika iedegta zaļā gaisma: "Lai arī man vairāk pie sirds iet uzvaras ar smagu darbu aizsardzībā, šī laikam nav tā reize, ka jārunā par šo spēles komponenti. Viennozīmīgi, ka šajā mačā uzbrukums dominēja pār aizsardzību. Arī pirms šīs spēles mūsu uzdevums bija uzvaras atslēgu meklēt tieši aizsardzībā, taču... Būtībā ir vienalga, kā tiek uzvarēts un arī par šo panākumu ir gandarījums, taču par darbu aizsardzībā man ir pretenzijas. Tieši taktiskās kļūdas aizsardzībā neļāva mums turpināt sekmīgo izrāvienu trešās ceturtdaļas sākumā. Ļaujot pretiniekam gūt daudz vieglo punktu, jau līdz ceturtdaļas beigām bijām izsējuši izbraukuma spēlēm pieklājīgo 10 punktu pārsvaru."
Pirmajā mačā ventspilnieki uzvarēja ar 100:96 un tā bija desmitā spēle kluba pastāvēšanas vēsturē, kurā tiek gūti vismaz 100 punkti. Vienlaikus tā bija arī ceturtā rezultatīvākā spēle, kurā abas komandas kopā guvušas 196 punktus. Visvairāk punktu abām komandām kopā skaitot gūts 1998.gada 20.oktobra spēlē pret Krievijas Spartak. Toreiz abas komandas kopā guva 204 punktus (119:85). 2005.gada 4.janvārī spēlē ar Hemofarm gūti 199 punkti (102:97), bet 2002.gada 8.oktobrī mačā ar Plannja Basket kopīgiem spēkiem samesti198 punkti (119:79).

Ja BK "Ventspils" izkļūšanai no grupas ir vairāki varianti ar iespējamiem atkāpšanās ceļiem (iekļūšana otrajā grupu turnīrā iespējama arī zaudējot abus atlikušos mačus ar attiecīgu punktu skaitu), tad lietuviešiem šādu iespēju ir krietni mazāk. Pareizāk sakot, šajā spēlē viņiem ir nepieciešama tikai un vienīgi uzvara. Tiesa, uzvara tikai pietuvinātu, nevis ļautu sasniegt mērķi, jo Pieno Zvaigzdes ir jāskatās arī saviem galvenajiem konkurentiem PGE Turow, kā viņiem klājas pret grupas pastarīti Helios Suns (šī spēle sāksies pusstundu agrāk kā BK "Ventspils" un Pieno Zvaigzdes mačs. Lietuviešiem dzīvi sarežģī mīnusi savstarpējās spēlēs pret PGE Turow. Savstarpējās spēlēs katrai komandai ir pa uzvarai, taču gūto un zaudēto punktu bilance ir par labu poļiem (+7).
Ventspilniekiem šīs spēles uzdevums ir vienkāršāks. Protams, galvenais uzdevums ir izcīnīt uzvaru un savlaicīgi nodrošināt ne tikai pirmo vietu grupā, bet arī iekļūšanu otrajā grupu turnīrā. Kā atkāpšanās ceļš pieļaujams arī zaudējums, taču ar mazu piebildi – ar ne vairāk kā trīs punktu starpību. Tas drošībai, lai savstarpējos mačos būtu neliels handikaps viena punkta izteiksmē.

Laika posmā starp abu komandu pirmo un rītdienas spēli Pieno Zvaigzdes pozīcija Lietuvas čempionātā nav būtiski mainījusies. Kā komanda turnīra tabulas lejasgalā atradās pirms pāris nedēļām, tā tur atrodas arī šodien. Pēc deviņām aizvadītām spēlēm Pieno Zvaigzdes izcīnījusi trīs uzvaras un tabulā ieņem 8.vietu 10 komandu konkurencē. Pēc pirmā zaudējuma ventspilniekiem, Pieno Zvaigzdes Lietuvas čempionātā aizvadījusi divas spēles. Vispirms savā laukumā ar 89:83 pārspēta pērn Eirolīgā spēlējošo Klaipēdas Neptunas, bet tad viesos ar 73:77 zaudējums Šiauliai. Abos mačos laukumā izgāja arī kādreiz Ventspilī spēlējušais Lauris Blaus. Viņš šajās spēlēs guva attiecīgi 11 un 4 punktus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)