Banner 980x90

Daugavpils teātris dosies viesizrādēs uz Ventspili

Rīga, 10.okt., LETA. Nākamnedēļ, 18.oktobrī, Ventspilī, teātra namā "Jūras vārti", notiks Daugavpils teātra viesizrāde "Iemīlējās muļķis muļķītē", aģentūru LETA informēja Daugavpils teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Janīna Ivanova.

"Iemīlējās muļķis muļķītē" ir režisora Dž. Dž. Džilindžera iestudēta liriska komēdija. Iestudējuma pamatā ir Vācijā dzīvojoša krievu dramaturga Sergeja Rubes luga "Žuljeta" Ilmāra Šlāpina tulkojumā.

Luga vēsta par diviem neveiksminiekiem, kurus liktenis savedis kopā. Džuljeta ir naiva muļķīte, kura visā raugās ar mīlestības pilnām acīm, bet viņa nevienam nav vajadzīga. Pat savai ģimenei. Rahmanovs ir cinisks burvju mākslinieks, kurš ir vīlies savā dzīvē un bezjēdzīgi pavada savas dienas apmuļķojot cilvēkus. Šīs divas pasaules saduras, un abu dzīve neatgriezeniski mainās.

Šī izrāde kļuva par nozīmīgu notikumu Daugavpils teātra aktrisei Zandai Mankopai, kurai Džuljetas loma bija pirmā titulloma un vainagojās ar "Spēlmaņu nakts 2017" balvu "Gada jaunie skatuves mākslinieki". Otras titullomas izpildītājs ir Andris Bulis.

Lomās spēlē arī Māris Korsiets, Ritvars Gailums, Līga Ivanova, Mihails Abramovs, Kristīne Veinšteina, Inese Ivulāne - Mežale, Nikolajs Gedzjuns, Egils Viļumovs, Maija Korkliša. Iestudējuma "Iemīlējās muļķis muļķītē" kostīmu māksliniece ir Anna Heinrihsone, gaismu māksliniece - Jūlija Bondarenko.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)