Banner 980x90

Drīzumā noslēgsies pēdējie vides pieejamības uzlabošanas darbi Ventspils pludmalē

Jelgava, 10.aug., LETA. Tuvākajā laikā plānots pabeigt pēdējos vides pieejamības uzlabošanas darbus Ventspils pludmalē, aģentūru LETA informēja Ventspils Komunālās pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Zute.

Pašlaik, īstenojot projektu "Vides pieejamības uzlabošana Ventspils pilsētas pludmalē", tiek veikta dušas izbūve. Tā tiks uzstādīta kopā ar vienas jaunas pārģērbšanās kabīnes izbūvi, kas būs piemērota cilvēkiem ar kustību traucējumiem iebraukšanai ar ratiņkrēsliem.

Projekta gaitā jau uzstādīta ielu vingrošanas iekārta, plata koka laipa pāri kāpu zonai. Tāpat izvietotas četras taktilās kartes pludmales ieejas stendos. Tās ir kartes ar pamatnē iestrādātu reljefu, kas atvieglo vājredzīgiem cilvēkiem iespēju salasīt uz kartes informāciju ar taustes palīdzību. Izgatavoti arī koka laipas vairogi atvieglinātai piebraukšanai ar ratiņkrēsliem līdz jūrai un veikti citi darbi.

Jau vēstīts, ka Ventspils pludmalē šogad par aptuveni 55 000 eiro plānots veikt dažādus uzlabojumus. Lai īstenotu šīs ieceres, Ventspils dome atbalstījusi projekta "Vides pieejamības uzlabošana Ventspils pilsētas pludmalē" pieteikuma iesniegšanu Latvijas vides aizsardzības fonda izsludinātajā projektu konkursā aktivitātē "Publisko ūdeņu pārvaldība". Projekta iesniegšanas mērķis ir mazināt antropogēnās slodzes ietekmi uz dabas un vides vērtībām, kā arī uzlabot jūras piekrastē esošo publisko infrastruktūru.

Kopējās projekta izmaksas ir ap 55 555 eiro, no kuriem 90% paredzēts piesaistīt no Latvijas vides aizsardzības fonda, bet 10% plāno segt pašvaldība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)