Banner 980x90

Dūklavs nākamnedēļ ar Ventspils novada zemniekiem pārrunās lietavu radīto problēmu risinājumus

Rīga, 26.okt., LETA. Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) ar Ventspils novada zemniekiem pārrunās šāgada rudens lietavu nelabvēlīgo ietekmi uz lauksaimniecību un šo problēmu risinājumus, informēja Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Tiekoties ar Ventspils apkaimes lauksaimniekiem, zemkopības ministrs informēs arī par Lauku attīstības programmas turpmākajām aktualitātēm un pasākumiem, kas vērsti uz lauksaimniecības un uzņēmējdarbības lauku apvidos attīstību.

Darba vizītes laikā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs apmeklēs arī lopkopības un graudkopības saimniecību SIA "Jāņlejas", kas atrodas Ventspils novada Ances pagastā, un graudkopības saimniecību SIA "Jaunpope", kas atrodas Ventspils novada Popes pagastā.

Dūklava tikšanās ar Ventspils novada lauksaimniekiem notiks otrdien, 31.oktobrī, plkst.12 Ventspils biznesa centrā Ostas ielā 23, Ventspilī.

Kā ziņots, ZM saņēmusi vēstuli no Ventspils novada pašvaldības ar lūgumu šajā novadā izsludināt ārkārtas situāciju saistībā ar lietavu nodarītajiem postījumiem lauksaimniekiem. Neskaitot Ventspils novada pašvaldību, citas pašvaldības pēdējās dienās nav vērsušās ZM ar lūgumu izsludināt ārkārtas situāciju.

Patlaban ārkārtas situācija lauksaimniecības jomā ilgstošo lietavu un plūdu radītās situācijas dēļ izsludināta 29 novados, tostarp Aglonas, Baltinavas, Balvu, Ciblas, Dagdas, Daugavpils, Ilūkstes, Kārsavas, Krāslavas, Līvānu, Ludzas, Preiļu, Rēzeknes, Riebiņu, Rugāju, Vārkavas, Viļakas, Viļānu, Zilupes, Alūksnes, Jēkabpils, Madonas, Lubānas, Gulbenes, Cesvaines, Varakļānu, Krustpils, Salas un Aknīstes novados.

Kā atbildīgā institūcija par darbību koordināciju ārkārtas situācijas laikā noteikta ZM.

Pēc ilgstošajām rudens lietavām problēmas ir skārušas ne tikai Latgales, Vidzemes un Sēlijas, bet arī Kurzemes un Zemgales lauksaimniekus.

ZM uzreiz pēc lietavām mobilizēja pieejamo atbalstu lauksaimniekiem un šonedēļ, 24.oktobrī, valdība pēc ZM ierosinājuma nolēma plūdos cietušajiem lauksaimniekiem izmaksāt 14,9 miljonus eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)