Banner 980x90

Dziesmu svētku karogu pacels arī Ventspilī

XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku atklāšanas dienā, 30.jūnijā plkst.13.30, Ventspils piedzīvojumu parkā tiks pacelts īpaši veidots Ventspils Dziesmu svētku karogs, pislētas informācijas portālam Ventspils24.lv pavēstīja Ventspils Kultūras centra pārstāvis.

Pēc svētku galvenā režisora Uģa Brikmaņa ieceres, 30.jūnijā pašā dienas vidū, kad saule ir visaugstāk zenītā, tiks pacelti svētku karogi katrā pilsētā un novadā, simboliski atklājot lielāko muzikālo vasaras notikumu visā Latvijā. Šāda akcija svētku ietvaros notiks pirmoreiz.

Atklāšanas ceremonijā karoga pacelšana tiks nofotografēta un attēls nosūtīts uz Rīgu, kur tas jau 30.jūnija vakarā tiks izmantots kā atklāšanas pasākuma scenogrāfijas elements Dziesmu svētku parkā.

Ventspils karogu rotās uzdrukātā zīme, kuru aprīlī koru kopmēģinājumā virsdiriģenta Ivara Cinkusa vadībā iedziedāja ventspilnieku skanīgākās balsis.

Pasākumā piedalīsies Ventspils pilsētas kolektīvi, pārstāvot koru, deju, pūtēju orķestru mūzikas un folkloras nozares. No Ventspils uz svētkiem pavisam pošas 660 dalībnieki, apvienojoties 29 kolektīvos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)