Banner 980x90

Dzīvojamo ēku kompleksa jaunbūvei Ventspils vecpilsētā saņemti septiņi metu piedāvājumi

Ventspils, 17.febr., LETA. Metu konkursā daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku kompleksa "Ventmalas mājas" jaunbūvei un teritorijas labiekārtošanai Ventspils vecpilsētā, Ūdens ielā 6, saņemti septiņi piedāvājumi, aģentūru LETA informēja SIA "Ventmalas māja" valdes priekšsēdētājs Gundars Pētersons.

Saņemtos piedāvājumus Pētersons vērtē kā kvalitatīvus un pārdomātus. Jaunbūvējamās ēkas organiska iekļaušanās vecpilsētas vēsturiskajā vidē bijis viens no nosacījumiem metu autoriem, taču atšķiras piedāvātie risinājumi par to, kā atsauces uz vēsturisko savienot ar mūsdienu prasībām atbilstošiem mājokļiem.

Iesniegtos darbus izvērtēs žūrija komisija, kurā bez Ventspils pašvaldības pārstāvjiem būs Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas vadītājs Juris Dambis, Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētbūvniecības fakultātes profesors Jānis Krastiņš, žurnāla "Latvijas Architektūra" galvenais redaktors Jānis Lejnieks un arhitekts Ingurds Lazdiņš. Žūrija komisija lēmumu par konkursa uzvarētāju varētu pieņemt martā, pieļāva Pētersons. Metu piedāvājumi iesniegti ar šifrētiem nosaukumiem, un to autori kļūs zināmi tikai pēc uzvarētāju noskaidrošanas.

Jau ziņots, ka projekta veidotāju mērķis ir radīt nelielu mūsdienīgu ēku kompleksu ar vairākām daudzdzīvokļu dzīvojamām ēkām, kas apvienotu vēsturisko un laikmetīgo apbūvi Ventspils vēsturiskajā centrā. Zemes gabals Ūdens ielā 6, kur plānota dzīvojamo ēku kompleksa būvniecība, ir Ventspils pašvaldības īpašumā. Ventspils pašvaldība jau iepriekš skaidrojusi, ka, īstenojot šo ieceri, tiks sakārtota būtiska vecpilsētas daļa un vienlaikus radīts jauns labas kvalitātes dzīvojamais fonds.

Metu konkursu organizēja SIA "Ventmalas māja" - pagājušā gada vasarā dibināts uzņēmums, kura kapitāldaļas pieder Ventspils pašvaldības SIA "Ventspils nekustamie īpašumi".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)