Banner 980x90

Dzīvojamo ēku kompleksu Ventspils vecpilsētā projektēs "U-R-A Studio"

Ventspils, 23.marts, LETA. Daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku kompleksu Ventspils vecpilsētā, Ūdens ielā 6, projektēs arhitektu birojs SIA "U-R-A Studio", kura iesniegtais darbs uzvarējis izsludinātajā metu konkursā.

Kā aģentūrai LETA norādīja metu konkursa organizators, SIA "Ventmalas māja" valdes priekšsēdētājs Gundars Pētersons, līgumu par ēku projektēšanu paredzēts noslēgt tuvāko nedēļu laikā. Viņš uzsvēra, ka konkursā ir izvēlēts atbilstošākais un labākais konkursa darbs, lai pēc pāris gadiem Ūdens ielā tiktu atjaunotas vēsturiskās vērtības, tajā pašā laikā piešķirot šim kvartālam arī mūsdienīgu šarmu.

Konkursā uzvarējušais darbs fasāžu risinājuma ziņā ir ļoti tuvs vēsturiskai Ūdens ielas apbūvei - gan attiecībā uz ēku, kas kādreiz atradās Ūdens ielā 6, gan nojaukto ēku Ūdens ielā 8, kas bija celta 19. un 20.gadsimta mijā historisma jūgendstilā un kur pirmās Latvijas neatkarības laikā atradās viesnīca, bet padomju varas gados - bērnu poliklīnika un zobārstniecības kabinets.

Konkursa žūrija, vērtējot iesniegtos darbus, ņēmusi vērā ne vien vēsturiskās apbūves prasību ievērošanu un arhitektūru, bet arī dzīvokļu plānojumu, teritorijas labiekārtojuma, automašīnu stāvvietu risinājumus un citus faktorus.

Jaunajā ēku kompleksā būs 40 galvenokārt divu un trīs istabu dzīvokļi ar augstiem griestiem. Projektētāji sola projektā ievērot pārdomātu un funkcionālu dzīvokļu plānojumu, kvalitatīvu apdares materiālu izmantošanu, labu ventilāciju, apsildāmās grīdas, liftu, bērnu rotaļu laukumu, automašīnu stāvvietas, novietnes velosipēdiem un bērnu ratiņiem, kā arī ērtu sadzīves atkritumu nodošanas risinājumu.

Konkursa žūrija pirmās vietas ieguvējiem piešķīrusi godalgu 7000 eiro apmērā. Otro vietu žūrija nolēmusi nepiešķirt, bet 3000 eiro prēmiju saņems trešās vietas ieguvējs SIA "Daiļdarbi". Pārējo darbu autori saņems veicināšanas prēmijas.

Jau ziņots, ka metu konkursā par daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku kompleksa "Ventmalas mājas" jaunbūvi un teritorijas labiekārtošanai Ventspils vecpilsētā, Ūdens ielā 6, bija saņemti septiņi piedāvājumi.

Projekta veidotāju mērķis ir radīt nelielu mūsdienīgu ēku kompleksu ar vairākām daudzdzīvokļu dzīvojamām ēkām, kas apvienotu vēsturisko un laikmetīgo apbūvi Ventspils vēsturiskajā centrā. Zemes gabals Ūdens ielā 6, kur plānota dzīvojamo ēku kompleksa būvniecība, ir Ventspils pašvaldības īpašumā. Ventspils pašvaldība jau iepriekš skaidrojusi, ka, īstenojot šo ieceri, tiks sakārtota būtiska vecpilsētas daļa un vienlaikus radīts jauns labas kvalitātes dzīvojamais fonds.

Metu konkursu organizēja "Ventmalas māja" - pagājušā gada vasarā dibināts uzņēmums, kura kapitāldaļas pieder Ventspils pašvaldības SIA "Ventspils nekustamie īpašumi".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)