Banner 980x90

Gaismas dienā Ventspilī aicina uz sarunām, dziesmām un tēju

Ventspils24.lv
Ventspils24.lv

Svētdien, Gaismas dienā, 13.decembrī, plkst.13.00 Ventspils Kultūras centra mazajā zālē Ventspils folkloras kopa ''Laipa'' un tās vadītāja Ligita Vaļuka aicina uz sarunām, dziesmām un zāļu tēju, kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja Ventspils pilsētas stratēģisko kultūras projektu vadītājs Kaspars Antess.

Ligita Vaļuka par Gaismas dienu: "13.decembrī ziemeļu tautas svin Lūcijas dienu. Reizēm tradīcijas tiek ievestas no citām zemēm, tā arī šajā gadījumā, kad zviedri dzied "Santa Lučia" un meitene baltā kleitā ar sveču kroni tiek godināta kā Lūcija. Īstenībā pēc Jūlija kalendāra 13.decembrī tika svinēti ziemas saulgrieži. Gribējās apvienot seno Saulgriežu datumu, kas vēsta par gaismas gatavību atgriezties, ar svētās Lūcijas īpašībām – labestību, pašaizliedzību, līdzjūtību. Gribas teikt, ka mūsu nemiera pārņemtajā pasaulē nepieciešams nomierināties, apstāties un atcerēties tos mirkļus, stundas, dienas, varbūt pat gadus, kad esam saņēmuši nesavtīgu palīdzību, beznosacījuma mīlestību, atsaucīgu sirdi vietā un laikā."

Ieeja pasākumā – bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)