Banner 980x90

Īstenos četrus miljonus eiro vērtu informācijas sistēmu projektu "Vienotā datu telpa"

Rīga, 26.sept., LETA. Ministru kabinets šodien atbalstīja projekta "Vienotā datu telpa" īstenošanu, kuram plānots piesaistīt Eiropas reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējumu 3,4 miljonu eiro apmēra.

Projekta galvenais mērķis ir informācijas apmaiņas un sadarbības spēju uzlabošana valsts pārvaldē, kā arī publisko un atkal izmantojamo datu pieejamības nodrošināšana, skaidro Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM). Ministrija uzskata, ka projekta īstenošana ļaus risināt vairākas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) problēmas. Piemēram, nepietiekama datu izplatīšanas veiktspēja un efektivitāte valsts reģistros, nepietiekama atvērto datu publicēšana un nepietiekama sadarbošanās spēja starp esošajām informācijas sistēmām, kas nodrošina datu apmaiņu starp iestādēm un e-pakalpojumu darbību.

Projekta pieteikumā izcelti tādi mērķi kā Valsts informācijas sistēmu savietotāju modernizēšana, datu izplatīšanas veiktspējas un efektivitātes uzlabošana, atvērto datu nodrošināšana sabiedrībai un citi plānotie guvumi.

Plānots, ka projekta rezultātā tiks izstrādātas un pilnveidotas informācijas sistēmu platformas, ko lietos valsts un pašvaldību iestādes, kā arī sabiedrība kopumā.

Projektam plānots piesaistīt ERAF līdzfinansējumu 3,4 miljonu eiro apmērā, bet valsts budžeta finansējums plānots 600 000 eiro.

Konkrētās informācijas sistēmas izstrādātājs ir VARAM, taču projekta iesniegšana un īstenošana uzticēta Valsts reģionālās attīstības aģentūrai (VRAA).

"Vienotā datu telpa" ir VARAM projekta "Publiskās pārvaldes informācijas un komunikāciju tehnoloģiju arhitektūras pārvaldības sistēma" turpinājums un ir arī cieši saistīta ar VRAA projektu "Pakalpojumu sniegšanas un pārvaldības platforma".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)