Banner 980x90

Izstrādā Ventspils Zinātnes un inovāciju centra būvprojektu

Rīga, 31.jūl., LETA. Ventspils pašvaldība turpina aktīvu darbu pie jaunā projekta "Zinātnes un inovāciju centra izbūve" realizācijas, un pašlaik tiek izstrādāts objekta būvprojekts, aģentūru LETA informēja pašvaldības Komunālās pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Zute.

Projekta ideja paredz veidot Ventspilī jaunu, modernu zinātnes centru, kur būs pieejamas dažādas aktivitātes, kā arī inovāciju centru ar nomas telpām jauno uzņēmēju atbalstam un piesaistei. Centrs atradīsies Rūpniecības ielā 2. Centra vajadzībām tiks uzbūvēta plaša, arhitektoniski mūsdienīga ēka ar platību 6,5 tūkstoši kvadrātmetru.

Centra telpās tiks izvietoti 93 interaktīvi eksponāti. Īstenojot galerijas pēc individualitātes pieejas, eksponāti būs sadalīti tematiskajos virzienos - sports un aktīvā atpūta, sociālās prasmes bērniem, viedās tehnoloģijas, fizika un matemātika, ģeogrāfija un pasaule, cilvēks un sevis uztvere.

Pašlaik centra izveidei tiek izstrādāts būvprojekts un veikti nepieciešamie plānošanas darbi pie ēkas tehniskās daļas. Ēkas būvniecību plānots sākt 2019. ada sākumā, bet centra atklāšana plānota 2020./2021.gadā. Vērienīgā projekta īstenošanai plānots piesaistīt Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumu.

Jau ziņots, ka Ventspils Zinātnes un inovāciju centra būvniecību, kas izmaksās nepilnus 20 miljonus eiro, plānots sākt 2019.gada sākumā. Jauno ēku paredzēts uzbūvēt Ventspilī, Rūpniecības ielā 2, izveidojot tajā inovāciju centru ar nomas telpām jauno uzņēmēju atbalstam un piesaistei un jaunu darbvietu radīšanai, kā arī interešu izglītības centru jeb zinātnes centru, kas pēc satura būs līdzīgs Igaunijā esošajam "Ahhaa" centram.

Centra ēku projektē Lietuvas arhitektu birojs "Ambraso". Lietuviešu arhitektu jaunbūvējamās ēkas metu konkursā iesniegtais darbs ar nosaukumu "Kāpa 2016" iepriekš 15 piedāvājumu konkurencē tika atzīts par vispiemērotāko plānotajai jaunbūvei, tāpēc "Ambraso" kā vienīgais dalībnieks piedalījās sarunu procedūrā bez iepirkuma konkursa izsludināšanas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)