Banner 980x90

Izstrādās būvprojektu slēpošanas kalna "Lemberga hūte" turpmākai paaugstināšanai

Ventspils, 11.sept., LETA. Ventspils pašvaldības iestāde "Komunālā pārvalde" izsludinājusi iepirkuma konkursu par tiesībām veikt būvprojekta izstrādi Ventspils Piedzīvojumu parka slēpošanas kalnam "Lemberga hūte", lai nākotnē varētu turpināt mākslīgi veidotā kalna paaugstināšanu, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) informācija.

Slēpošanas kalna izbūves otrajā kārtā plānots veikt kalna uzbēršanu no pašreizējiem 58 metriem līdz 65 metru atzīmei. Ilgtermiņa nākotnes perspektīvā paredzēts, ka, īstenojot kalna uzbēršanas trešo kārtu, kalna maksimālais augstums sasniegtu 95 metru atzīmi.

Būvprojektu paredzēts izstrādāt kalna izbūvei līdz 65 metru atzīmei, izstrādājot un iekļaujot būvprojektā arī risinājumu ar detalizētu plānu un precīzām robežām kalna izbūvei līdz 95 metru atzīmei nākotnes perspektīvā.

Aplēses liecina, ka kalna uzbēršanai līdz 65 metru atzīmei nepieciešamais grunts un būvgružu apjoms ir 550 000 kubikmetru. Paredzēts veikt arī esošā pacēlāja un avio navigācijas signāluguns pārcelšanu, pievadceļa izbūvi u.c. darbus.

Piedāvājumus iepirkuma konkursā var iesniegt līdz 22.septembra plkst.15.

Mākslīgi veidotā slēpošanas kalna "Lemberga hūte" pamatā ir ielu būvniecības laikā izraktais nederīgais grunts materiāls, kas iegūts Ventspilī, sākot no 2003.gada, kā arī būvgruži, ko kalnā ieved uzņēmumi un privātpersonas. 2014.gada rudenī pēc vairāku gadu pauzes tika sākta slēpošanas kalna "Lemberga hūte" paaugstināšana. Kalns ir paaugstināts no 52 līdz 58 metriem virs jūras līmeņa, bet kalna relatīvais augstums no pakājes līdz virsotnei pašlaik ir 50 metri. 2015.gadā līdz kalna jaunajai virsotnei pārcelti abi centrālie pacēlāji, kā arī kāpnes.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)