Banner 980x90

Izstrādāts jaunākais Ventspils Starptautiskā radioastronomijas centra zinātniskais rakstu krājums

Rīga, 25.okt., LETA. Izstrādāts jaunākais Ventspils Starptautiskā radioastronomijas centra zinātniskais rakstu krājums "Space Research review. Volume 5. 2018", kura atvēršanas svētki notiks 1.novembrī, aģentūru LETA informēja Ventspils augstskolas pārstāve Agnese Jēkabsone.

Zinātnisko rakstu krājumā apkopoti piektās starptautiskās konferences "Pielietojamā astroinformātika un kosmisko datu apstrāde Baltijā" 2017.gadā prezentētie referāti.

Krājumā iekļauti 11 dažādu organizāciju autoru veidoti zinātniskie raksti, publikācijas par pielietojamo astroinformātiku un kosmisko datu apstrādi Baltijā. Jaunajā krājumā izceļas vairāki raksti par radioteleskopu virsmas un režģa telpiskās skanēšanas metodēm un rezultātiem, pārstāvēta arī kosmosa ģeodēzijas nozare.

Pirmais rakstu krājums tika izdots 2012.gadā, un Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs to izdod vienreiz divos gados. Šis būs jau piektais izdotais rakstu krājums.

Jaunā zinātniskā rakstu krājuma prezentācija notiks 1.novembrī plkst.15 Ventspils augstskolas bibliotēkā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)