Banner 980x90

Jau 18.reizi Ventspilī notiks supermotokrosa sacensības

Svētdien, 19.jūlijā, jau 18 gadu pēc kārtas Ventspilī norisināsies tradicionālās starptautiskās motokrosa sacensības "Ventbunkers Lielā Balva 2015", kuras arī šoreiz norisināsies Ventspils Piedzīvojumu Parkā, pilsētas informācijas portālam Ventspils24.lv pastāstīja sacensību rīkotāji.
Šajās brīvdienās pilsētā "toni" noteiks motocikli, jo tos varēs dzirdēt un redzēt visdažādākajos veidos – pasākuma "Kurland Bike meet" ietvaros. Supermotokross būs sportiskākā un azartiskākā svētku daļa.  

Kā jau ierasts, katru gadu sacensību organizatori Ventspils motoklubs "Rodeo". Ar katru gadu rīkotāji cenšas šīs sacensības padarīt arvien aizraujošākas, daudzpusīgākas kā skatītājiem, tā arī sportistiem. Sacensības tiks atklātas ar sportistu prezentāciju 19.jūlijā plkst.13.00 Piedzīvojumu parka kalna pakājē.

Jau piekto reizi supermotokrosa sacensības notiks Piedzīvojumu parkā, kurā šim pasākumam par godu tiks uzbūvēta speciāli izveidota supermotokrosa trase, kura būs interesanta ar to, ka tiek būvēta katru gadu no jauna un ir unikāla ar savu sarežģīto rokrakstu, neatkārtojamību un pārskatāmību. Apmeklētāju ērtībām kalna pakājē tiks izvietotas speciālas pārvietojamās skatītāju tribīnes. Mototrase  ir kļuvusi garāka un sasniegs kalna virsotni un ar lēcienu lejā trauksies motocikli pa ceļam šķērsojot tramplīnus un virāžas. Kalna pakājē no Zviedrijas tiks atvesta un uzstādīta "FMX Freestyle Show" rampa jeb tramplīns, uz kuras savu meistarību ekstrēmajos lēcienos ar galvu reibinošo triku - "backflip combo" demonstrēs pasaules arēnu un Holivudas grāvējfilmas "The Expendables" skatītāju atzinību ieguvušais Skandināvijas sportists - kaskadieris Fredriks Bergrens, šogad viņam asistēs vairākkārtējs starptautiski šovu dalībnieks un Baltijas zvaigzne Mārtiņš Aleksandrovičs, kurš savu pieredzi un triku arsenālu papildinājis Spānijā. Šogad sportisti savā kolekcijā ir iekļāvuši sarežģītākus  trikus un elementus, kā arī strādājot pārī ir gatavi parādīt Ventspils publikai, kaut ko vēl neredzētu, atraujoties no 25 metru tālās rampas un veicot vairāk nekā 30 metrus tālu lidojumu gaisā.

Supermotokrosa sacensību formāts būs īss, dinamisks un tāpēc arī neprognozējams. Trasē sportistiem  būs jāpārvar slīpajā kalna reljefā uzbūvēti augsti tramplīni un virāžas, tie būs ātri un kontaktu cīņām bagāti braucieni, kas norisināsies prestižākajās un visprofesionālākajās MX1 un MX2 klasēs, kurās motokrosistiem pusfināla braucienos būs jāizcīna tiesības startēt superfināla braucienos, kur par "Ventbunkers" Lielo Balvu cīnīsies katras klases ātrākie 20 sportisti. Savu meistarību skatītājiem demonstrēs spēcīgākie Igaunijas, Lietuvas, Zviedrijas, Baltkrievijas un Latvijas motokrosisti. 

Sacensību dalībnieku sastāvā būs sportisti ar pieredzi un rūdījumu 2015.gada pasaules čempionātā motokrosā: Dāvis Ivanovs, Eiropas čempionāta dalībnieki -  Kārlis Sabulis, Dāvis Līvs un Tomass Šileika. MX1 klasē redzēsim - Ivo Šteinbergu, Tomu Macuku, holandieši – Villijs Hamstra un Vesels Bošs, Lietuvas izlases sportists Neriuss Rukstela, igauņu zvaigznes - Juss Lansoo, Prīts Ratseps, Edik Kūsks, Andre Parks, Andero Lusbo un Juri Trīsa, no Baltkrievijas ierasties un savu klātbūtni apliecinājis MX1 klases čempions Jevgēņijs Teleckis, kā arī šī brīža stiprākie Latvijas sportisti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)