Banner 980x90

Jaunās "HansaMatrix" ražošanas līnijas izveidē Ventspilī investēts miljons eiro

Ventspils, 23.febr., LETA. Jaunās elektronikas iespiedshēmu virsmas montāžas līnijas izveidē augsto tehnoloģiju uzņēmuma AS "HansaMatrix" Ventspils ražotnē investēts miljons eiro, aģentūru LETA informēja "HansaMatrix" valdes priekšsēdētājs Ilmārs Osmanis.

Jauno montāžas līniju šodien svinīgi atklāja Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kurš ieradies darba vizītē Ventspilī. "HansaMatrix" ir Latvijas elektronikas nozares flagmanis. Uzņēmuma panākumi kalpo kā lielisks piemērs mums visiem. Mēs priecājamies par ikvienu uzņēmumu, kurš Latvijā rada arvien jaunas darba vietas," jaunās montāžas līnijas atklāšanā uzsvēra Vējonis.

Uzņēmumam "HansaMatrix" šī ir kopumā jau piektā ražošanas līnija, bet Ventspils ražotnei - otrā. Pirmā ražošanas līnija Ventspilī tika atklāta 2007.gadā. "Šī viena līnija bija noslogota jau līdz četrām maiņām, un mums vairs nebija nekādas rezerves, lai nodrošinātu ražošanas apjomu pieaugumu," skaidroja Osmanis. Viņš klāstīja, ka jaunā montāžas līnija ļaus stundā papildu samontēt ap 60 000 elektronisko komponentu. Tas nodrošinās iespēju Ventspils rūpnīcā pusotru reizi palielināt iespējamos ražošanas apjomus, kā arī radīs papildu pievienoto vērtību esošajām darba vietām. Pašlaik Ventspils ražotnē ir ap 190 darbinieku.

Jaunajā montāžas līnijā plānots ražot visus līdzšinējos produktus, palielinot to ražošanas apjomus. "Uz līnijām ražo elektroniskās iespiedshēmas, sākot no vienkāršākām līdz ļoti sarežģītām. Tie ir dažādi industriālie produkti un arī datu tīkla produkti," skaidroja Osmanis. Zināmākie "HansaMatrix" klienti ir elektroniskās komunikācijas sistēmu ražotājs "Mikrotīkls" un dronu ražotājs "AirDog". Uzņēmumam ir arī citi klienti Latvijā, Ziemeļvalstīs un tuvākajās kaimiņvalstīs.

"HansaMatrix" ir augsto tehnoloģiju uzņēmums, kas veic jaunu elektronisko produktu un sistēmu izstrādi, to industrializāciju, kā arī sniedz integrētus ražošanas pakalpojumus klientiem, datu tīklu iekārtu, lietu interneta, industriālo sistēmu un citos augstas pievienotās vērtības tirgus segmentos. Kompānijas akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Iepriekš publiskotā informācija liecina, ka Osmanim pilnībā piederošā uzņēmuma "Macro Rīga" īpašumā ir 61,76% "HansaMatrix" akciju. "HansaMatrix" kapitālu veido 1 829 381 akcija viena eiro nominālvērtībā.

Jau vēstīts, ka 2016.gada deviņos mēnešos "HansaMatrix" konsolidētais apgrozījums bija 11,943 miljoni eiro, kas ir par 20,1% vairāk nekā 2015.gada deviņos mēnešos, bet koncerna peļņa samazinājās 2,2 reizes un bija 447 507 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)