Banner 980x90

Jūras svētkus aizraujoši un plaši svinēs arī Ventspils muzejos

11. un 12.jūlijā Jūras svētki jeb Zvejnieku svētki tiks plaši un aizraujosi svinēti arī Ventspils muzejos - Livonijas ordeņa pilī, Amatu mājā, Piejūras brīvdabas muzejā un Herberta Dorbes muzejā.
Sestdien, 11.jūlijā, Livonijas ordeņa pilī no plkst.11.00 līdz 13.00 priežu mizu kuģīšu darbnīcā varēs izgatavot savu kuģi.

Savukārt jaunajā izstādē par Latvijas novadu ģerboņiem varēs izpētīt mūsdienu ģerboņus. Izstādes autori Ilze Lībiete un Juris Ivanovs radījuši 2/3 no mūsdienu Latvijas heraldikas zīmēm.

Plkst.22.00 pils pagalmā būs "Kinonakts", kurā varēs skatīties ar vēsturnieces Ingrīdas Štrumfas ievadvārdiem, demonstrētu tieši pirms 80 gadiem Alsungas pusē tapušo Aleksandra Rusteiķa filmu "Kāzas Alsungā (Dzimtene sauc)". Filmā līdzās diviem profesionāliem aktieriem nozīmīgas lomas spēlē toreizējie Jūrkalnes, Alsungas un citu pagastu iedzīvotāji. Filmas demonstrācija notiek sadarbībā Ventspils Digitālo centru un Latvijas Valsts Kinofotofonodokumentu arhīvu. Pirms filmas būs tautasdziesmu programma "Guntis Kaģis & Co" izpildījumā.

Tikmēr Amatu mājā 11.jūlijā no plkst.12.00 līdz 15.00 spēlēs, sadziedāsies un sadancosies spriganā folkloras kopa "Nārbuļi" no Kuldīgas. Apmeklētāji varēs nobaudīt ziv’zupu, kuru no kārtīgām zivīm uz līdzenas vietas vārīs un mezglus mezglos Amatu mājas saime.

Amatu mājā var apskatīt arī jauno izstādi "Ventspils robeža", kurā Ventspils fotogrāfi medīja pilsētas senās un esošās robežas, mēģinot noskaidrot, vai neredzamās robežas nav nozīmīgākas par redzamajām.

12.jūlijā Piejūras brīvdabas muzejs no plkst.12.00 līdz 15.00 aicina izbaudīt pēcsvētku noskaņu starp zvejas laivām, enkuriem un zivju smaržu, kur jūras ziņģes skandēs ansamblis "Sienāži" no Ugāles. Par jūrnieku spēlēm un stafetēm gādās muzejnieki, gardas zivtiņas piedāvās Smiltiņu ģimene, bet tīkamu ēnu - Piejūras brīvdabas muzeja zaļās lapotnes.

12.jūlijā pēc plkst.14.00 Herberta Dorbes muzejā varēs ieklausīties veco jūrnieku stāstos, kurus sanākušajiem labā noskaņā vēstīs Patriks Štrumfs, Jānis Otomers, Aleksandrs Blohins un Alfreds Dekšenieks. 

Bērniem zivtiņu origami darbnīcā palīdzēs darboties Aiga Panasenko. 

 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)