Banner 980x90

Jūrkalnē par 40 000 eiro izveidots Vētru muzejs

Ventspils, 10.nov., LETA. Ventspils novada Jūrkalnē par 40 000 eiro izveidots Vētru muzejs, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Muzejs ierīkots Jūrkalnes Tautas nama otrajā stāvā. Tā ir kultūrvēsturiskā mantojuma ekspozīcija, kurā ietilpst liecības par Baltijas jūras stihijas upuriem, ko papildina pludmalē atrastas un no jūras dzelmes izceltas senlietas. Muzejā apskatāms nirēju ekipējums un atribūtika, foto un video materiāli no jūras dzelmes un zemūdens atradumi.

Ekspozīcija veidota no privātkolekcijām, kuras piedāvāja Zemūdens arheoloģijas centra vadītājs Voldemārs Rains un viņa domubiedri - Latvijas Nirēju kluba pārstāvji, akvalangisti, piekrastes zvejnieki un vēstures pētnieki.

Projekta "Latvijas zemūdens kultūrvēsturiskā mantojuma ekspozīcijas "Vētru muzejs" ierīkošana un apkārtnes labiekārtošana" kopējās izmaksas veido 39 705 eiro, no kuriem 35 735 eiro ir Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda finansējums, bet 3970 eiro - Ventspils novada pašvaldības finansējums.

Muzeja atklāšanas pasākums plānots novembra beigās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)