Banner 980x90

Jūrkalnes Ugunspļavā svinēs vasaras saulgriežus

Ventspils, 21.jūn., LETA. Šodien plkst.20 Jūrkalnes Ugunspļavā notiks vasaras saulgriežu svinības, aģentūra LETA uzzināja Ventspils novada pašvaldībā.

Kopš 2010.gada Jūrkalne ir viena galvenajām vasaras saulgriežu svinību vietām Ventspils novadā. Šoreiz vasaras saulgrieži Jūrkalnē būs arī folkloras festivāla "Baltica 2018" modelēšanas pasākums. Tiek lēsts, ka tajā piedalīsies vismaz 300 dalībnieku no dažādām Latvijas vietām.

Folkloras kopas un etnogrāfiskie ansambļi Jūrkalnē ieradīsies jau plkst.14. Līdz plkst.18 paredzēta kolektīvu sadziedāšanās četrās vietās. Pie jūras stāvkrastā izspēlēs burvestību un rotaļu tēmu, Ugunspļavā varēs uzzināt noderīgu informāciju par zāļu tējām, pīt vainagus un rotāties, pie bibliotēkas tiks runāts par tautastērpiem, savukārt suitu satikšanās vietā godā cels Jāņu ēdienus.

Plkst.20.20 Ugunspļavā sāksies koncerts, kurā uzstāsies Ventspils novada folkloras kopas un viesi. Plkst.21.30 iedegs ugunskuru, skanēs tautasdziesmas, varēs vērot dejas, bet tad folkloras kopu dalībnieki aicinās klātesošos doties uz jūru, kur notiks sadziedāšanās un saules rata laišanā ūdenī. Plkst.23 Ugunspļavā sāksies nakts koncerts, uzstāsies Biruta Ozoliņa un Magnuss Bauģis, kā arī dziedātājs Igo un viņa draugi, bet vēlāk kapelas "Strops" vadībā notiks danči.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)