Banner 980x90

Kādēļ tava telefona baterija tik ātri iztukšojas?

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Mobilie telefoni ir kļuvuši par neatņemamu cilvēku ikdienas sastāvdaļu. Kur vien palūkojamies – uz ielas, skolā, sabiedriskajā transportā u.c. vietās – daudzi no mums ir noliekuši galvas un aizrāvušies, kaut ko skatoties kādā no sociālajiem medijiem vai sazinoties ar citiem cilvēkiem. Funkciju pārbagātība, ātrums un ļoti laba kamera ir tikai neliela daļa no funkcijām, kuras mums spēj piedāvāt viedtālruņi. Diemžēl, paplašinoties izmantošanas iespēju lokam, paātrinās arī telefona baterijas iztukšošanās ātrums. 

Lielākā daļa no mums zina, ka video skatīšanās, spēļu spēlēšana un GPS navigācijas izmantošana mēdz "apēst" baterijas enerģiju, taču tas nav viss. Turpinājumā iesakām iepazīties ar dažādām citām funkcijām, lietošanas paradumiem utt., kas ātri vien iztukšo tava telefona bateriju. 

Tava telefona ekrāns ir pārāk gaišs. Kā izrādās, gan "Android", gan "iPhone" mobilie telefoni spēj ietaupīt pamatīgu enerģijas apjomu, ja tiek samazināts ekrāna gaišuma līmenis vai iestatīta automātiskā gaišuma regulēšana. Šīs opcijas parasti vari atrast telefona displeja iestatījumu sadaļā. 

Tavu aplikāciju fona aktivitātes tērē daudz enerģijas. Aplikācijas ir ne tikai ļoti noderīgas, bet arī spēj pat radīt atkarību. Turklāt atsevišķos gadījumos to fona aktivitātes var būt atbildīgas par to, ka tava telefona baterija tik ātri izlādējas. Tas nozīmē, ka aplikācija turpina darboties pat tad, kad tu to aktīvi neizmanto. Lai noskaidrotu, kuras aplikācijas visvairāk ietekmē baterijas darbību, ielūkojies iestatījumu sadaļā, kas saistīta ar telefona bateriju/akumulatoru. 

"iPhone" tālrunim to var izdarīt citādāk – uzspied un ekrāna esošā mazā pulksteņa augšējā, labajā malā, un tu redzēsi, cik liela daļa baterijas enerģijas ir iztērēta izmantojot aplikāciju un cik tie patērēts, kad tā darbojas fonā. "Android" tālruņiem šo informāciju vari redzēt, uzspiežot uz aplikācijas nosaukuma programmu sarakstā.

Ja, tavuprāt, kāda no aplikācijām patērē pārāk daudz enerģijas, tu vari to atspējot, ja vien tev tā nav ļoti nozīmīga. 

 Tu turi ieslēgtu Bluetooth pat tad, kad tev tas nav nepieciešams. Bluetooth ir noderīgs, piemēram, braucot automašīnā vai arī, ja vēlies atskaņot mūziku no telefona savā bezvadu skaļrunī. Taču pat tad, kad tu to neizmanto, Bluetooth turpina meklēt aktīvus signālus, tādējādi patērējot lielu daļu tālruņa enerģijas. Noderīgs padoms – ikreiz, kad to neizmanto, vienkārši izslēdz. Tas nav tik sarežģīti. 

♦ Tava mobilā telefona Wi-fi iestatījumi tērē baterijas enerģiju. Kad atrodies mājās vai citur, kur pieejams bezvadu internets, ir saprotams, ka lielākoties to arī izmantojam savā telefonā. Taču brīdī, kad esam ārpus mājas un Wi-fi nav pieejams, sākam lietot mobilos datus – 3G vai 4G, taču šajā mirklī nedrīkst aizmirst par to, ka jāizslēdz Wi-fi, jo tas tik un tā turpina meklēt signālus un bezvadu interneta savienojumus, kuriem pieslēgties. 

Šajā procesā tiek patērēta apjomīga telefona akumulatora daļa. Parasti Wi-fi izslēgšana ir ļoti vienkārša, atliek tikai nospiest vienu pogu. Ja vēlēsies, to ātri varēsi ieslēgt no jauna. 

♦ Laiks, pēc kāda tava telefona ekrāns izdziest, ir pārāk ilgs. Ko gan var mainīt viena minūte? Izrādās, ka diezgan daudz. Eksperti atzīst, ka dienas laikā, vairākas reizes gaidot minūti, kamēr telefona ekrāns automātiski izdzisīs, viss kopā sakrājas diezgan apjomīgā patērētās enerģijas daudzumā.
 
Nomainīt displeja satumšanas laiku var iestatījumos, un to ir salīdzinoši vienkārši uzstādīt. Tu vari izvēlēties laiku, pēc kāda ekrāns automātiski nodzisīs, piemēram, 15, 30 vai vairāk sekundes. Ja vēlies ietaupīt, ieteicams izvēlēties īsāko laiku.

Telefonam vienkārši ir vāja baterija. Par spīti tam, ka mūsdienās telefoni ir moderni, tehnoloģiski attīstīti un noderīgām funkcijām bagāti, ne visiem modeļiem ir vienāda bateriju kapacitāte. 

Izpētot dažādu telefonu atsauksmes un raksturojumus, redzams, ka, piemēram, viena modeļa priekšrocība ir labā kamera un pievilcīgais dizains, taču tajā pašā laikā šis pats telefons nebūs labākā izvēle, ja meklē tādu, kura baterija neiztukšotos jau pēc vienas dienas. Savukārt citiem modeļiem, kuriem ir spēcīga baterija, iespējams, citas funkcijas nebūs tik labā līmenī. Protams, sava nozīme telefona akumulatora kvalitātē ir arī kopējai tālruņa cenai. 

Lai nepiedzīvotu pamatīgu vilšanos, pirms telefona iegādes ieteicams rūpīgi izpētīt tā lietotāju atsauksmes, pievēršot uzmanību komentāriem par darbības ātrumu, baterijas darbību, kameru, atmiņu un citiem tev interesējošiem parametriem. 

Ja arī tu šobrīd apsver domu par mobilā telefona iegādi, noteikti prāto, kur to labāk pirkt – pie sakaru pakalpojuma sniedzēja, elektronikas veikalā vai varbūt – interneta veikalā? 220.lv piedāvā ļoti plašu tālruņu un viedtālruņu klāstu, piedāvājot modeļus milzīgā cenu amplitūdā. 

Ja vēlies, vari atrast sev telefonu pa dažiem desmitiem eiro, taču, ja meklē ko patiesi nopietnu un kvalitatīvu, ir pieejami modeļi var tūkstoš un vairāk eiro. Pieejami arī jaunākie viedtālruņu modeļi. Savukārt, lai baterija vienmēr būtu uzlādēta, vari iegādāties arī ārējo akumulatoru jeb Power Bank.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)