Banner 980x90

Kāds ir minimālais protektora dziļums vasaras riepām?

Vasaras riepas protektora dziļums
Vieglo auto minimālais protektora dziļums ir 1,6 mm, tomēr jāņem vērā, ka nodilušas auto riepas, strauji bremzējot uz mitra ceļa, slīd. Jaunas vasaras riepas protektora dziļums parasti ir ap 7–8 mm.

Kā protektora dziļums ietekmē braukšanas drošību?
Riepām ir ūdens novadīšanas kanāli. Vasaras riepām nodilstot protektoram, kanāli kļūst seklāki, līdz ar to – riepa sliktāk izspiež ūdeni un samazinās saķere un stabilitāte uz ceļa.


Cik vecas vasaras riepas var būt?
Riepu vecumam un stāvoklim ir liela ietekme uz braukšanas drošību. Jo vecāka ir riepa, jo sliktāki ir braukšanas raksturlielumi uz slapjiem ceļiem. Saķere ievērojami pasliktinās neatkarīgi no riepu protektora dziļuma. Riepas protektora stāvoklis arī spēlē lielu lomu. Tas galvenokārt ir atkarīgs no braukšanas stila un nobraukuma.

Vidējais riepu kalpošanas laiks ir pieci gadi: pēc tam ir ieteicams uzmanīgi sekot riepu stāvoklim un apsvērt iespēju nomainīt tās. Nav ieteikts lietot vasaras riepas ilgāk par sešiem gadiem. Regulāri pārbaudiet riepu vecumu, fizisko stāvokli un protektora dziļumu.

Vai ziemas riepas, kuras nodilušas līdz 4 mm, var izmantot kā vasaras riepas?
Ar likumu tas nav aizliegts, tomēr jāņem vērā tas, ka ziemas riepu gumijas sastāvs ir mīkstāks, tās paredzētas aukstākam laikam. Bremzēšanas ceļš ziemas riepām uz sausa asfalta, braucot 50km/h, ir par 1,5m garāks nekā vasaras riepām. Bremzēšanas ceļš ziemas riepām uz mitra asfalta, braucot ar ātrumu 80km/h, ir par 4 m garāks.

Kā atšķirt ziemas riepas no vasaras riepām?
Saules simbols uz riepas sāna norāda uz to, ka šīs ir vasaras riepas. Universālās riepas tiek marķētas ar uzrakstu "AW" (Any weather – jebkādi laika apstākļi) vai ar uzrakstu "AS" (All seasons – visas sezonas). Pērkot SUV auto vasaras riepas vai riepas ar rupjāku protektora zīmējumu, jūs varat atrast uzrakstu M+S. Lai tas jūs nemulsina, riepas ar apzīmējumu M+S ir ar paaugstinātas caurgaitas īpašībām, bet nekādā gadījumā nav vissezonas riepas. Savukārt ar sniegpārsliņas simbolu tiek marķētas ziemas riepas.

Jaunasriepas.lv specialista ieteikumi
Jaunu vasaras riepu protektora dziļums ir ap astoņiem milimetriem. Kad riepu protektora dziļums jau ir vienāds ar 3 mm, tās labāk nomainīt. Riepām ar protektora dziļumu zem 3 mm strauji pagarinās bremzēšanas ceļš uz mitra asfalta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)