Banner 980x90

Kas jāzina par uzkrājuma veidošanu bērniem

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Vērojot notikumus pasaulē – gan ilglaicīgākus procesus, gan pēkšņus atgadījumus –, redzams, ka situāciju tālākā nākotnē ne vienmēr iespējams paredzēt. Tādēļ, domājot par apjomīgiem izdevumiem, piemēram, bērnu izglītībā, finanses ir vērts plānot jau iepriekš, savlaicīgi  un pamazām uzkrājot līdzekļus.

Tā kā globālā ekonomiskā situācija pasaulē ir visai dinamiska un mainīga, arī pārliecība par katra indivīda personīgajām finansēm var svārstīties un brīžiem būt stiprāka, brīžiem – vājāka. Ja attiecībā uz savu labklājību cilvēki vēl ir samērā paļāvīgi, tad par savu atvašu materiālo stāvokli un nodrošinājumu attieksme bieži vien ir krietni apdomīgāka un atbildīgāka. 

Tieši tādēļ arvien aktuālāka kļūst prakse, kad vecāki veido uzkrājumu saviem bērniem, lai nākotnē bērniem būtu pieejamas finanses, kas palīdzēs iegūt izglītību, tikt pie dzīvesvietas vai veikt kādu citu nozīmīgu naudas ieguldījumu. Tas nozīmē, ka katru mēnesi vecāki konkrētu naudas summu novirza noteiktā uzkrājumu polisē, no kuras visa uzkrātā summa bērnam tiks izmaksāta vecāku izvēlētajā laikā, piemēram, absolvējot vidusskolu vai sasniedzot pilngadību. 

Lai gan varētu šķist, ka uzkrāšanas periodā nav iespējams tikt pie kāda tūlītēja ieguvuma, un tas tiks pieredzēts, tikai beidzoties krāšanas periodam, tā gluži nav. 

Persona, kas veic  uzkrājumu, jau uzkrājuma veidošanas posmā saņem dažādas priekšrocības, piemēram, valsts nodokļu atvieglojumus. Tāpat arī dzīvības apdrošināšanu. Ja notiek nelaime un kāds no vecākiem iet bojā, bērnam vai bērna aizbildnim tiek izmaksāta līdz attiecīgajam brīdim uzkrātā summa, kā arī apdrošināšanas summa. Turklāt uzkrājošās apdrošināšanas polisē iespējams precizēt, vai šī summa uzreiz tiek pārskaitīta bērna aizbildnim vai arī to bērns saņems pats personīgi, sasniedzot pilngadību. 

Apdrošināšanas polisē iespējams arī iekļaut papildapdrošināšanu bērnam un/vai kādam no vecākiem. Saskaņā ar šādu apdrošināšanu, notiekot kādam nelaimes gadījumam, piemēram, traumai, tiek izmaksāta atlīdzība. 

"Ar drošu pārliecību varu pievienoties visiem tiem, kas apgalvo – bērni ir mūsu nākotne. Tā patiesi arī ir. Tomēr, ja vēlamies, lai mūsu nākotne ir stabila un lai bērni dzīvo labklājībā, iegūst labu izglītību, mums jāinvestē ne tikai viņu pašreizējās nepieciešamībās, bet arī jādomā par tālāku nākotni. Uzkrājuma veidošana bērniem ir labs veids, kā to darīt saprātīgi un savlaicīgi, gūstot arī priekšrocības jau tagad, krāšanas posmā. Turklāt nav nepieciešami uzreiz lieli līdzekļi, uzkrājumu veidojot ilgā laika posmā, vecāki var veikt salīdzinoši nelielas ikmēneša iemaksas, kas būtiski neietekmēs šī brīža finansiālo stāvokli, bet nodrošinās bērnam labu "atspēriena punktu", uzsākot studijas vai patstāvīgu dzīvi. Svarīgi ir atcerēties principu – jo agrāk sāksiet veidot uzkrājumu, jo vairāk uzkrāsiet," norāda Viktors Gustsons, "Compensa Life" Latvijas filiāles vadītājs. 

Par "Compensa Life"
"Compensa Life Vienna Insurance Group SE" 100 % akcionārs ir "Vienna Insurance Group". "Vienna Insurance Group" dibināta 1824. gadā un patlaban ir vadošā Austrijas apdrošināšanas grupa Centrāleiropā un Austrumeiropā. "Vienna Insurance Group" pārstāvēta 25 valstīs, pārvaldot 42 miljardu eiro aktīvu.

"Compensa Life Vienna Insurance Group SE" ir vairāk nekā desmit filiāles visās trīs Baltijas valstīs, tā nodarbina 150 darbiniekus, pārvalda vairāk nekā 150 000 klientu risku un aktīvu 128 miljonu eiro vērtībā.

"Compensa Life Vienna Insurance Group SE" Latvijā pārstāv "Compensa Life Vienna Insurance Group SE Latvijas filiāle", kas Latvijā darbojas kopš 1999. gada (iepriekšējais nosaukums "Seesam Life Latvija").

"Compensa Life Vienna Insurance Group SE Latvijas filiāle" specializējas dzīvības apdrošināšanā ar uzkrājumu veidošanu, privātās pensijas apdrošināšanā, uzkrājošajā apdrošināšanā bērniem, veselības apdrošināšanā un nelaimes gadījumu apdrošināšanā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)