Banner 980x90

Komersantu vajadzībām plāno pārbūvēt pamestas ēkas Ventspils vecpilsētā

Ventspils, 28.marts, LETA. Divu gadu laikā Ventspils vecpilsētā, Pils ielā, plānots atjaunot vēsturiskus namus un uzcelt jaunbūvi ar mērķi pilsētā sekmēt komercdarbības attīstību, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Iecere paredz Pils ielā 45/47 pārbūvēt avārijas stāvoklī esošos namus 833 kvadrātmetru platībā un uzbūvēt jaunu ēku, kuras platība būs 258 kvadrātmetri, tādējādi sakārtojot degradētu teritoriju vecpilsētā un radot jaunas telpas komercdarbībai. Kā skaidroja pašvaldībā, Ventspilī pēdējo desmit gadu laikā ir ievērojami pieaudzis informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) pakalpojumu sniedzēju skaits, un šīs nozares komersantiem trūkst piemērotu ražošanas un biroja telpu IKT pakalpojumu sniegšanai un to turpmākai attīstīšanai. Arī globālās tendences apliecina IKT preču un pakalpojumu pieprasījuma pieaugumu un aktualizē nepieciešamību veicināt tādu IKT sektora attīstību, kas kopumā vērsta uz inovāciju, radošuma un konkurētspējas stiprināšanu, skaidroja domē.

Ventspils pilsētas domes ārkārtas sēdē otrdien tika atbalstīta projekta "Infrastruktūras izveide komercdarbības attīstībai Pils ielā, Ventspilī" tālāka virzība, pretendējot uz finansējumu šīs ieceres īstenošanai.

Kopējās projekta izmaksas veido 2 877 140 eiro, tai skaitā plānots piesaistīt Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu 1 807 560 eiro apmērā un valsts budžeta dotāciju ir 77 705 eiro apmērā, bet Ventspils pašvaldība projektā piedalīsies ar 310 820 eiro finansējumu.

Projektu plānots realizēt līdz 2020.gadam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)