Banner 980x90

Koncertuzvedums "Putni" Pārventas bibliotēkā

Sestdien, 27.oktobrī, plkst.17.00, Pārventas bibliotēkā notiks koncertuzvedums "Putni", pilsētas informācijas portālam Ventspils24.lv pavēstīja Ventspils bibliotēkā.

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra jaukto kori "Laiks" Liepājā un Kurzemē pazīst kā daudzveidīgu un atraktīvu koncertprogrammu veidotāju un izpildītāju. Koris, cenšoties klausītājiem piedāvāt ko jaunu un nebijušu, nebaidās eksperimentēt. Arī šajā projektā "Kurzemes putni", ko īsteno ar Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu.

Muzikāli izglītojošajā uzvedumā "Putni" sākumskolas un pamatskolas vecuma bērni ar mūzikas palīdzību tiek iepazīstināti ar Latvijā dzīvojošiem putniem un to migrāciju, latviešu orģinālmūziku un novadu tautasdziesmām par putniem. Uzvedumā iekļautā tematika - putnu aizceļošana- saistīta ar šodien sabiedrībā aktuālu problēmu - iedzīvotāju izbraukšanu no valsts, tāpēc uzrunā vairāku paaudžu klausītājus.

Muzikālais uzvedums "Putni" iepazīstina gan ar Kurzemē mītošajiem putniem, gan tautas dziesmās iekodēto un apslēpto informāciju par tiem, izvērtēt savu attieksmi pret sabiedrībā notiekošajiem procesiem, ļaujot mūzikai rosināt domas, emocijas un sajūtas.

Koncertuzveduma īstenošanā apvienojušies Valsts SIA "Liepājas simfoniskais orķestris" mūziķis Oleksijs Demčenko, radot gan orģinālmūziku, gan aranžijas, scenārija autors un režisors aktieris Ēriks Vilsons, gaismu mākslinieks Arvis Lieģenieks, uzvedumā piedalās Valsts SIA "Liepājas simfoniskais orķestris" mūziķu grupa "Amber Sound Quintet". Dažādu putnu lomās iejutīsies diriģentes Ilzes Balodes un kormeistares Lauras Bluķes vadītais jauktais koris "Laiks". Ieeja bezmaksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)