Banner 980x90

Konditorijas fabrika "Pobeda" jaunas ražošanas līnijas izveidē Ventspilī ieguldījusi vairāk nekā divus miljonus eiro

Ventspils, 22.maijs, LETA. Konditorejas fabrikā "Pobeda Confectionary" Ventspilī atvērta jauna ražošanas līnija, kuras izveidē ieguldīti vairāk nekā divi miljoni eiro, aģentūru LETA informēja uzņēmuma sabiedrisko attiecību pārstāve Mudrīte Grundule.

Ieskaitot jaunās ražošanas līnijas izmaksas, kopējais investīciju apmērs pamatlīdzekļos uzņēmumā SIA "Pobeda Confectionery" veido vairāk nekā 10 miljonus eiro.

Jaunajā ražošanas līnijā plānots izgatavot šokolādes vafeļu konfektes "Lāču ģimene" un "Axiome" ar šokolādes un riekstu pildījumu, kā arī poraino šokolādi. Pēc jaunās līnijas atvēršanas konditorejas fabrika gadā spēs saražot līdz 10 000 tonnu šokolādes un konfekšu, un aptuveni 25% - 30% no visas apmēra būs šokolādes konfektes.

Kā informēja Grundule, jau pirms jaunās līnijas atvēršanas "Pobeda Confectionery" ievērojami palielinājusi pārdošanas apmērus. Šā gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar to pašu laika periodu pirms gada, ieņēmumi pieauguši par 169%. Uzņēmums turpinājis apgūt jaunus tirgus ārpus Eiropas Savienības robežām, kur apgrozījums trīskāršojies. Uzņēmums no Ventspils fabrikas eksportē produkciju uz Vāciju, ASV , Bulgāriju, Ungāriju, Kipru un Saūda Arābiju.

"Šobrīd darbinieku skaits Latvijas uzņēmumā pieaudzis jau līdz 29 cilvēkiem, un, turpinoties attīstībai, varēsim radīt aizvien jaunas darba vietas," stāstīja "Pobeda Confectionery" valdes priekšsēdētāja Olga Muravjova.

Ventspils fabrikā tiek izgatavota vairāk nekā desmit veidu šokolāde, un daļa produkcijas ir nopērkama populāru ķēžu veikalos Latvijā.

2000.gadā Krievijā, Piemaskavas pilsētā Jegorjevskā dibinātā kompānija "Pobeda" ir viena no lielākajām konditorejas fabrikām Krievijā, kas saražo vairāk nekā 50 000 tonnu šokolādes gadā un izplata produkciju vairāk nekā 20 valstīs. Tā izvietota Maskavas pievārtē 38 000 kvadrātmetru platībā un nodarbina vairāk nekā 700 darbinieku. Savukārt uzņēmums "Pobeda Confectionery" dibināts 2014.gadā Ventspilī.

"Pobeda Confectionary" pamatkapitāls ir 3060 eiro. 90,2% uzņēmuma kapitāldaļu pieder Kiprā reģistrētai kompānijai "Adellaar Holdings Limited", bet pārējo uzņēmuma kapitāldaļu īpašnieki ir Krievijas pilsoņi Vitālijs un Olga Muravjovi, liecina "Firmas.lv" informācija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)