Banner 980x90

Kredīti internetā – plašas iespējas tiem, kuri aizņemas atbildīgi

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Šobrīd internetā pieejamas plašas aizņemšanās iespējas. Kredītdevēju piedāvājumā gan īstermiņa, gan ilgtermiņa ātrie kredīti, arī kredītlīnija. Lai noformētu sev piemērotāko aizdevumu, atliek tikai izvēlēties izdevīgāko piedāvājumu!

Kad piemērots bezprocentu kredīts? 
Ja kredītu grasies noformēt pirmo reizi, labākā izvēle būs kāds no bezprocentu aizdevumiem – tie šobrīd vairāku aizdevēju piedāvājumā. Tie piemēroti situācijā, ja pie konkrētā aizdevēja aizņemies pirmo reizi un
- Tev nepieciešama salīdzinoši neliela aizdevuma summa;
- aizdevumu plāno atmaksāt tuvāko 30 dienu laikā.

Noformējot bezprocentu kredītu, jāatceras, ka to svarīgi atmaksāt noteiktajā termiņā. Pretējā gadījumā nāksies veikt termiņa pagarināšanu vai maksāt soda procentus – abos gadījumos tas nozīmē papildu izmaksas. 

Kā izvēlēties aizdevumu?
Ātrie kredīti piemēroti arī tām situācijām, kad nauda vajadzīga steidzami – tos var noformēt internetā un saņemt savā bankas kontā vien dažu minūšu laikā. Turklāt tas izdarāms bez ķīlas, galvojuma un citu formalitāšu kārtošanas. Lai saprastu, kurš ir izdevīgākais aizdevums tieši Tavai situācijai, ieteicams salīdzināt vairākus variantus, pievēršot uzmanību tādām niansēm kā
- pieejamā kredīta summa;
- vecuma ierobežojums;
- kredīta piešķiršanas ātrums.

Kas nepieciešams, lai aizņemtos?
Kredīta iegūšanai vajadzīgs dators ar interneta pieslēgumu, e-pasts, mobilais tālrunis, bankas konts kādā no Latvijā esošām bankām. 
Vairumā gadījumu, piesakoties aizdevumam, būs jāsedz reģistrācijas maksa – viens eiro cents. Tas ļauj aizdevējam pārliecināties, ka norādītie personas dati un bankas konts atbilst patiesībai. 

Kas jāņem vērā, noformējot patēriņa kredītu?
Ilgtermiņa kredīts ir tikpat vienkārši noformējams kā īstermiņa aizdevums, taču pirms noformēšanas jāatceras:
- šādam aizdevumam tiek pievienota procentu likme;
- aizņemoties uz ilgāku termiņu, pieaug kredīta kopējās izmaksas;
- svarīgi izvērtēt savu maksātspēju, kredīta atmaksai neatvēlot vairāk par 25–30 % no saviem ikmēneša ienākumiem. Pretējā gadījumā var rasties lielāki sarežģījumi.

Kredītlīnijas priekšrocības
Vēl viena mūsdienīga aizņemšanās iespēja – kredītlīnija. Tā ļauj parūpēties par to, ka nauda vienmēr ir dažu soļu attālumā. Ar kredītlīniju vari saņemt naudu iepriekš noteikta kredītlimita ietvaros – visu uzreiz vai pa daļām. Turklāt papildu naudas summu vari saņemt pat tad, ja iepriekšējā vēl nav atdota. Piemēram, ja esi izņēmis 100 eiro, bet pēc divām nedēļām vajadzīgi vēl 50 eiro, vari tos saņemt – tādā gadījumā aizdevējs pārrēķinās ikmēneša maksājuma summu. 

Atbildīgas aizņemšanās pamatprincipi
Ātrie kredīti dod iespēju iegūt nepieciešamo naudu ātri un vienkārši, taču tā jebkurā gadījumā būs jāatdod. Pirms aizņemies, rūpīgi izvērtē savas iespējas atmaksāt kredītu līgumā noteiktā termiņā. Ja parāda atmaksa ilgstoši tiek kavēta, pastāv risks sabojāt kredītvēsturi. 

Pirms noformē kredītu, iepazīsties ar visiem līguma nosacījumiem un izvērtē savas iespējas kredītu atmaksāt noteiktajā termiņā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)