Banner 980x90

"LatRosTrans" saņem sudraba novērtējumu Ilgtspējas indeksā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ceturtdien, 9.jūnijā, AS "Ventspils nafta" meitas uzņēmums SIA "LatRosTrans" (LRT) 2016.gada Ilgtspējas indeksā ieguva sudraba kategorijas novērtējumu.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja AS "Ventspils nafta" komunikācijas konsultante Ketija Strazda, LRT Ilgtspējas indeksā piedalās trešo gadu un otro gadu pēc kārtas korporatīvās atbildības un ilgtspējas eksperti piešķīruši uzņēmumam sudraba kategorijas novērtējumu. Balva apliecina uzņēmuma mērķtiecīgu darbību, sekojot korporatīvās atbildības stratēģijai, veicot efektīvu ietekmes pušu iesaisti un ieviešot procesus, ar kuriem tiek identificēti un vadīti riski.

"LRT darbības specifika pieprasa, lai uzņēmums ievērotu ne tikai drošības un vides aizsardzības prasības, bet arī nodrošinātu klientiem pakalpojumu kvalitāti un profesionālu sadarbību atbilstoši starptautiskajiem standartiem. Ilgtspējas indeksa rezultāti pierāda, ka esam spējuši saglabāt uzņēmuma pozīcijas augstā līmenī. Dalība Ilgtspējas indeksā ļauj novērtēt uzņēmuma sniegumu un redzēt tos aspektus, kuros nepieciešami mērķtiecīgi uzlabojumi," informē LRT valdes loceklis Dmitrijs Barkovs.

Ilgtspējas indekss Latvijā tiek organizēts jau septīto gadu, tas ir stratēģisks vadības instruments, kas balstīts uz ietekmīgākā globālā indeksa Dow Jones Sustainability Index un Business in the Community CR Index pieredzi, starptautiski atzītas metodoloģijas piecās kategorijās: stratēģija, darba vide, tirgus attiecības, vide un sabiedrība jeb vietējā kopiena. Iniciatīvas partneri ir Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts, Latvijas Darba devēju konfederācija un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība.

SIA "LatRosTrans" pieder divi Latvijas Republikas teritorijā esošie naftas cauruļvadi – Polocka-Mažeiķi un Polocka-Ventspils, pa kuriem pēdējos gados tranzīta vajadzībām nafta nav pārvietota. Savukārt naftas produktu cauruļvads Polocka-Ventspils šobrīd joprojām aktīvi nodrošina dīzeļdegvielas piegādi, pa kuru transportēts jau vairāk kā 100 miljoni tonnu naftas produktu.

SIA "LatRosTrans" ir vienīgais naftas un naftas produktu transportēšanas uzņēmums, kas nodrošina dīzeļdegvielas transportēšanu pa maģistrālo cauruļvadu no Baltkrievijas robežas līdz Ventspilij un kurā partneriem no Krievijas puses - akciju sabiedrībai "AK Transņefteprodukt" (atklātas akciju sabiedrības "AK Transņeft" meitas uzņēmums) pieder 34% kapitāla daļu, bet akciju sabiedrībai "Ventspils nafta" – 66% kapitāla daļu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)