Banner 980x90

Latviešu valodas eksāmena tematus nopludinājusi kāda vidusskolas skolotāja, kura atzinusi vainu

Rīga, 23.maijs, LETA. Latviešu valodas centralizētā eksāmena - domrakstu tematus nopludinājusi kādas vidusskolas skolotāja, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietniece Ilze Jurēvica.

Informācija par latviešu valodas centralizētā eksāmena domrakstu tematu izplatīšanos skolēnu vidū aptuveni pusstundu pirms eksāmena sākuma Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes kriminālpolicijas rīcībā nonākusi vakar. Par notikušo policijā nekavējoties sākts kriminālprocess un jau ir noskaidrota iespējamā vainīgā persona, kura savu vainu nodarījumā atzīst.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes kriminālpolicijas amatpersonas nekavējoties sāka izmeklēšanu uzreiz pēc tam, kad vakar no Valsts izglītības satura centra tika saņemta informācija par Latgales reģionā konstatētiem gadījumiem, kad īsi pirms latviešu valodas centralizētā eksāmena trešās daļas sākuma, kādas skolas vidusskolēnu vidū nonākuši latviešu valodas centralizētā eksāmena domrakstu temati.

Veicot pirmstiesas izmeklēšanas darbības, Valsts policija konstatēja, ka sākotnējā informācijas noplūde notikusi no kādas vidusskolas skolotājas Zemgales reģionā, bet pēc tam latviešu valodas centralizētā eksāmena domrakstu temati nonākuši skolēnu rīcībā, kur tie tālāk izplatījušies vidusskolēnu vidū arī citos reģionos.

Par notikušo Valsts policijā ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 200.panta pirmās daļas par neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, nelikumīgu izpaušanu, ja to izdarījusi persona, kas nav valsts amatpersona un kas saskaņā ar likumu ir atbildīga par ziņu glabāšanu. Patlaban kriminālprocesā noziedzīgajā nodarījumā iesaistītajai skolotājai piemērots statuss - persona, pret kuru sākts kriminālprocess.

Vakar 12.klašu skolēni kārtoja valsts pārbaudījumu latviešu valodā.

Izvēles domrakstu temati latviešu valodas eksāmenā un argumentētā pārsprieduma temati vēstures eksāmenam nav ievietoti eksāmena materiālā, bet tos izglītības iestādes vadītājam vajadzēja lejuplādēt pārtraukumā pirms attiecīgās daļas sākuma. No materiāla lejupielādes brīža katrs izglītības iestādes vadītājs bija atbildīgs par tā pavairošanu un nodošanu eksāmena vadītājiem. Brīdī, kad sāksies attiecīgā eksāmena daļa, visi kārtotāji varēja iepazīties ar tematiem.

Skolēniem, kuru izglītības iestādē noticis pārkāpums, eksāmens nebūs jāpārkārto. "Skolēniem nav jācieš, ja kāds no izglītības iestādes rīkojās negodprātīgi," teica VISC pārstāve. Tāpat viņa noradīja, ka laika posms, kurā pirms domrakstu rakstīšanas to temati varētu būt pieejami skolēniem, bijis tik īss, ka tas nevarēja būtiski ietekmēt eksāmenā sasniegtos rezultātus.

Šonedēļ 12.klašu skolēniem paredzēts arī eksāmens matemātikā - tas notiks piektdien, 25.maijā. Nākamā nedēļa sāksies ar eksāmenu vēsturē 28.maijā un turpināsies ar bioloģijas eksāmenu 30.maijā, savukārt eksāmenu sesija noslēgsies ar valsts pārbaudījumiem fizikā un ķīmijā, kas attiecīgi notiks 4.jūnijā un 6.jūnijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)