Banner 980x90

Latvija pretnabadzības politikas jomā uz Eiropas fona ir trešā nabadzīgākā un atstumtākā valsts

Rīga, 21.marts, LETA. Latvija pretnabadzības politikas jomā uz Eiropas fona ir trešā nabadzīgākā un atstumtākā valsts, jo pēdējos gados krasi palielinājusies plaisa starp nabadzīgajiem un bagātajiem Latvijas iedzīvotājiem, šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Eiropas Pretnabadzības tīkla "EAPN-Latvia" valdes priekšsēdētāja Laila Balga.

Balga atgādināja, ka šodien Rīgā norisināsies Eiropas Pretnabadzības tīkla (European Anti Poverty Network - EAPN) Eiropas Savienības Sociālās iekļaušanas stratēģiju grupas starptautiskā konference "Lielāka vienlīdzība - lielāka drošība: Risinājumi ienākumu plaisas mazināšanai", kuras laikā tiks pārrunāti visi aktuālie jautājumi par pretnabadzības politikas īstenošanu Latvijā.

Uz jautājumu, kādi ir secinājumi pašai organizācijai, Balga atbildēja, ka pretnabadzības politika Latvijā nav īstenota un kopš 2012.gada, kad Eiropas Komisija ar rekomendācijām aicināja pievērts uzmanību šiem jautājumiem, neviena Latvijas valdība šiem jautājumiem nav veltījusi īpašu uzmanību.

"Plaisa starp nabadzīgajiem un bagātajiem Latvijas iedzīvotājiem krasi ir palielinājusies, kam par iemeslu ir kalpojusi Latvijas neveiksmīgā sociālā un ekonomiskā politika, kā arī Latvijas lielākā problēma finanšu līdzekļu nelietderīga izšķērdēšana," sacīja Balga.

Viņa stāstīja, ka "EAPN-Latvia" kā nevalstiska organizācija ir sociālais partneris Labklājības ministrijai, tomēr viņasprāt tā ir viena no stagnāciskākajām institūcijām Latvijā un nekādi neiesaistās pretnabadzības politikas īstenošanā. Līdzīgās domās viņa ir par pašreizējo labklājības ministri Ramonu Petraviču (KPV LV), kura līdz šim nav izrādījusi interesi par akūtu jautājumu risinājumiem pretnabadzības mazināšanai.

Jau ziņots, ka šodienas konferences mērķis ir piesaistīt atbildīgo politiķu, ministru, ekspertu, mediju un sabiedrības uzmanību pieaugošai ienākumu atšķirībai dažādās sociālajās grupās Latvijas un Eiropas mērogā, tādējādi vēršoties pret diskrimināciju un nabadzību, kas saistīts ar cilvēktiesību pārkāpumiem.

Pasākumā plānots runāt par iemesliem, kas veicina ienākumu plaisas padziļināšanos starp bagātajiem un nabadzīgajiem, kā arī sagatavot priekšlikumus šīs ienākumu plaisas samazināšanai ar konkrētu rīcības plānu

Šogad EAPN Latvijas organizācija EAPN-Latvia plāno aktīvāk piesaistīt sabiedrības uzmanību tām sociālās politikas vērtībām, kas nodrošina cilvēka cienīgu dzīvi visiem iedzīvotājiem gan Latvijā, gan kopumā Eiropā, norādīja tās pārstāvji.

Konference no plkst.9.30 norisināsies Latvijas Kara muzejā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)