Banner 980x90

Latvijas lauku tūrismā apkalpoto viesu skaits šogad pieaudzis par apmēram 10%

Rīga, 8.nov., LETA. Latvijas lauku tūrismā apkalpoto viesu skaits šogad pieaudzis par apmēram 10%, ceturtdien intervijā Latvijas Radio sacīja biedrības "Lauku ceļotājs" prezidente Asnāte Ziemele.

"Līdz ar silto un jauko laiku, kāds mums bija šajā vasarā un praktiski visā gadā, mums ir pieaugums kopumā vidēji par 10%. Būtu bijis vairāk, ja kapacitāte jūras krastā būtu lielāka," teica Ziemele.

Viņa norādīja, ka šovasar, ņemot vērā karsto laiku, ļoti pieprasīti bija atpūtas piedāvājumi pie ūdeņiem, tostarp ne tikai pie jūras, bet arī pie ezeriem un upēm. "Pie jūras šogad varēja piecas reizes nodrošināt vietu piepildījumu," piebilda Ziemele, atzīmējot, ka arī Latgalē šogad lauku tūrismā negāja slikti.

Pēc Ziemeles minētā, lauku tūrismā galvenie klienti ir vietējie iedzīvotāji, veidojot apmēram 80%, taču šajā gadā palielinājās gan pašmāju ceļotāju, gan arī ārvalstu ceļotāju skaits.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka šodien Kandavas novada "Kalnmuižas pilī" notiks biedrības "Lauku ceļotājs" gada noslēguma seminārs - kontaktbirža "Vietējais ēdiens no ražotāja līdz ēdinātājam".

Biedrības "Lauku ceļotājs" mērķis ir lauku tūrisma attīstība Latvijā kopējā lauku ekonomikas kontekstā, sadarbojoties ar lauksaimniecības, pašvaldību, dabas aizsardzības un citām nozarēm. "Lauku ceļotājs" pārstāv biedru intereses, iesaistās uzņēmējiem labvēlīgas politikas veidošanā, kalpo kā profesionālas informācijas forums un mārketinga platforma. "Lauku ceļotāja" biedri ir lauku tūrisma, lauksaimniecības, amatniecības uzņēmēji, pašvaldības, valsts iestāžu un organizāciju struktūrvienības visos Latvijas novados.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)